Principele Nicolae, în județul Tulcea, 4 iunie 2014

Miercuri, 4 iunie 2014, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a efectuat o vizită în județul Tulcea.

Prima parte a zilei a fost dedicată unei ample acțiuni de donație de carte destinată copiilor din cinci sate tulcene.

Astfel, cu sprijinul Curtea Veche Publishing și al domnului Cătălin Vasile, Alteța Sa Regală a oferit un număr de o mie de volume elevilor din satele Topolog, Ciucurova, Nicolae Bălcescu, Nalbant și Cataloi.

Acțiunea face parte din programul național de lectură  „Cărțile copilăriei în fiecare casă”, inițiat, la nivel național, de Curtea Veche Publishing. Până în acest moment, au fost donate copiilor din mediile defavorizate, aproximativ patru mii de cărți, în nouăsprezece sate și centre sociale din județele Călărași, Iași, Ilfov și Municipiul București.

„Toate cărțile spun o poveste. După cum poate știți, Familia mea are multe povești. Povești adevărate cu Regi și Regine, cu soldați și războaie, cu eroi și prințese. Dar și povești scrise special pentru copii. Știați că Regina Maria, stră-stră-bunica mea, a scris multe cărți pentru copii?

Astăzi, eu și Familia mea, ne dorim să continuăm tradiția de a aduce cărțile aproape de oameni și mai ales de copii. Iar acum, prin Cărțile Copilăriei, v-am adus câteva dintre cele mai frumoase povești scrise de mari autori ai lumii”, le-a mărturist celor mici Alteța Sa Regală.

Vizita în județul Tulcea s-a încheiat cu evenimentul de lansare a volumului „Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, apărut la Curtea Veche Publishing.

La evenimentul găzduit de Casa Avramide, din municipiul Tulcea, au luat parte doamna Iren Arsene, director, Curtea Veche Publishing, domnul Sorin Cristian Ailincăi, manager al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, precum și domnul profesor Nicolae C. Ariton. Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Principele Nicolae.

3 comentarii

  1. Maria says:

    Minunat Tanar Principele Nicolae ! Ajunge in locuri care nici macar nu sunt scrise pe harta.: Cataloi , Nalbant… Parca sunt din poveste …
    Traiasca Regele ! Traiasca Alteta Sa Regala Principle Nicolae !

  2. Maria Negru says:

    Alteţa Sa Principele Nicolae are charismă şi ne-a cucerit pe toţi de la prima vedere!
    Mă bucur că avem o astfel de Casă Regală care ne reprezintă cu cinste şi clasă România!Trăiască Regele!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411215
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate