Principele Nicolae a vizitat județele Sibiu, Alba și Cluj

Luni, 5 mai 2014, Alteța Sa Regală Principele Nicolae a participat, în orașul Copșa-Mică, la dezvelirea bustului Majestății Sale Regele Mihai I.

Lucrarea, realizată de artistul plastic Ioan Cândea, a fost dezvelită în prezența reprezentanților autorităților locale, ai societății civile, dar și a numeroși localnici.

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a oficiat, cu această ocazie, o slujbă de binecuvântare.

În aceeași zi, Alteța Sa Regală a participat, la Sibiu, la evenimentul de lansare a volumului „Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”. La evenimentul găzduit de Centrul Cultural Habitus au luat parte reprezentanți ai mediului universitar, Societății Civile și presei.

Marți, 6 mai 2014, Principele Nicolae a vizitat Municipiul Sebeș. Pe parcursul vizitei, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu primarul Municipiului Sebeș, domnul Alexandru Dăncilă și a vizitat Colegiul Național „Lucian Blaga”, unde a stat de vorbă cu elevii și profesorii.

Lansarea volumului „Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României” a avut loc la Colegiul Național „Lucian Blaga”.

Vizita a continuat în satul Lancrăm unde Alteța Sa Regală a donat volume din colecția cărților regale Casei Memoriale Lucian Blaga.

La finalul vizitei, Principele Nicolae a depus un buchet de flori la mormântul poetului Lucian Blaga.

Cea de-a doua parte a zilei a continuat cu vizitarea orașului Alba Iulia, unde a avut loc lansarea volumului „Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, în prezența reprezentanților autorităților locale, precum și a unui număr impresionant de localnici.

Ziua s-a încheiat cu prezența Alteței Sale Regale la Cluj unde a luat parte, în cadrul Universității Babeș Bolyai, la workshop-ul „Ethics and Rhetorics, Module of 3 Trainings”, organizat de Asociația „Inițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României”, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu.

În încheierea vizitei, Centrul de Cultură Urbană Bastionul Croitorilor a găzduit lansarea volumului volumului „Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”.

 

2 comentarii

 1. Articol "Adevărul.Ro" says:

  Mihai Copăceanu: Un tânăr de excepție, Principele Nicolae
  http://adevarul.ro/news/societate/un-tanar-exceptie-principele-nicolae-1_536b20660d133766a875b0c2/index.html

 2. Comentarii pe Facebook says:

  Liliana Peusadindos Olimpia, uite-l aici.
  #
  Olimpia Iancu Mulțumesc!Dar totuși…chiar să nu se sesizeze nici o televiziune?
  #
  Liliana Peusadindos Pe TVR apare Familia Regala destul de des la stiri.
  #
  Olimpia Iancu Eu ma uit f.rar la știri,vad doar Ora Regelui.
  #
  Mihaela Filipescu viitorul nostru este in monarhie PRINTUL NICOLAE ESTE DEJA PREGATIT SA FIE REGE
  #
  Ionela Pepa il asteptam si in banat
  #
  Cerasela Platz Reverente Calduroase ! Cu iubire si recunostinta, Cerasela Platz.
  #

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50325353
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate