Prelegere la Colegiul Național de Apărare, 7 mai 2014

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat ieri Universitatea Națională de Apărare, unde s-a întâlnit cu dl general de flotilă aeriană prof. dr. Gabriel-Florin Moisescu, rectorul (comandantul) universității.

După întrevederea cu rectorul UNAp, Principele Radu a susținut, la invitația Colegiului Național de Apărare, prelegerea intitulată “Democrația și securitatea națională”, în fața cursanților seriei a XXV-a. Principele Radu, colonel (r) al Armatei României, doctor în științe militare, susține anual prelegeri la Colegiul Național de Apărare, pe care l-a absolvit în anul 2002 (seria a XI-a).

Vizita la Universitate

Prelegerea de la Colegiul Național de Apărare

Fotografii de Daniel Angelescu

 

3 comentarii

 1. Liliana Buzea says:

  Am o fotografie similara, din anul 2006. Pe atunci nu stiam ca-mi va deveni, de-a lungul anilor, atat de pretioasa,

 2. Ing. Teodor I. says:

  Liliana … asa se incep colectiile 😉

 3. stelian r. says:

  Felicitari ASR Principele Radu al Romaniei !
  Dar : Americanii stiu adevarul istoric ! Romanii sunt in continuare manipulati de stalinistii care “conduc” tara !
  Patriot.

  1.”Pentru aceste motive, eu, Robert F. Wagner, primarul orasului New York, proclam prin aceasta ziua de 10 mai 1964 drept ziua Romaniei in orasul New York si atrag atentia concetatenilor mei asupra faptului ca azi romanii in patria lor captiva celebreaza tainic ziua de 10 mai, asteptand cu incredere si curaj zorile unei noi ere, cand libertatea va fi restabilita”

  2. “Pentru aceste motive, eu, George Romney, guvernatorul statului Michigan, proclam prin aceasta ziua de 10 mai 1964 drept ZIUA ROMANIEI in statul Michigan si indemn pe toti cetatenii acestui stat sa onoreze pe romanii traind in Michigan, care pretuiescaceasta zi in sufletul si fiinta lor”

  3.“Pentru aceste motive, eu, William V. Scraton, guvernatorul statului Pennsylvania, proclam prin aceasta ziua de duminica 10 mai 1964 drept ziua independentei Romaniei in statul Pennsylvania”

  4. “De aceea, eu, Nelson A Rockeffeler, guvernatorul statului New York, proclam prin aceasta ziua de 10 mai 1968 drept ziua independentei (Romaniei) in statul New York”

  5.Avand in vedere ca in ziua de 10 mai este sarbatoarea nationala a poporului roman(…) ca poporul roman va sarbatori in tacere ziua comemorand marile evenimente care au incununat luptele lui in trecut ca un simbol al libertatii si independentei ce nazuieste sa le redobandeasca, eu Otto Kerner, guvernator al statlui Illinois, proclam prin aceasta ziua de 10 mai 1968 drept ziua Romaniei in statul Illinois, cerand ca ziua sa fie onorata cum se cuvine”

  (din “REX in aeternum” pag.129. de Hermina Idomir. Ed. Transilvania Expres /2011)

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50987941
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate