Principele de Wales la Palatul Elisabeta, 30 mai 2016

Știre TVR

Luni, 30 mai 2016, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au primit la Palatul Elisabeta vizita Alteței Sale Regale Principele de Wales. Aflat în prima zi a unei noi șederi în România, moștenitorul Coroanei britanice a vizitat Familia Regală Română.

Înaltul oaspete a admirat colecția de costume populare aparținând Reginei Maria și Reginei Elena, expusă în Galeria de Artă a Palatului Elisabeta, și a vizitat grădina palatului, pentru a revedea arțarul pe care l-a plantat în mai 2011.

Altețele Lor Regale au evocat recenta sărbătoare națională de 10 Mai, care a încununat 150 de ani de existență a Casei Regale a României. Principele de Wales a vizitat Salonul Carol I și Elisabeta, precum și Biroul Regelui Mihai I, evocând memoria Reginei-mamă Elena, pe care principele a cunoscut-o încă din copilărie. Moștenitorul Coroanei britanice a transmis Majestăților Lor Regelui Mihai și Reginei Ana cele mai calde urări de sănătate.

Principele de Wales s-a întâlnit, de asemenea, cu Altețele Lor Regale Principesa Muna al-Hussein, aflată în vizită în România, și Principesa Maria.

Familia Regală a României va efectua o vizită în Marea Britanie în cursul acestei veri.

 

Fotografii de Daniel Angelescu.

18 comentarii

 1. Şchiopu Corneliu says:

  Cei care au ochi să vadă să se gândească la avantajele monarhiei constituţionale, dat fiind respectul pe care îl impune prin tot ceea ce transmite poporului, prin modul în care este cultivat respectul faţă de om şi natură. Această cultură a respectului trebuie înţeleasă numai prin educaţie.
  Aş începe prin a recomanda lectura cărţilor privitor la Casa Regală a României.

 2. Cristina-Adriana Popescu says:

  Altetele Voastre Regale, ne bucuram ca Alteta Sa Regala Principele de Wales a fost musafir al Familiei Regale la Palatul Elisabeta!

 3. Gabriela Bucur says:

  RESPECT!!

 4. Ion-Nelu Nistor says:

  ONOR Casei Regale Romanesti.

 5. Multumim Casei Regale ca ne reprezinta!

 6. Cristian Sandu says:

  O mare parte a mass-media a relatat doar despre scurtele intrevederi ale Principelui de Wales cu presedintele si cu premierul, ignorind intilnirea Mostenitorului Coroanei britanice cu Custodele Coroanei romane. Asa ceva se numeste dezinformare prin omisiune!

 7. Elena Nysveen says:

  Toate cele bune!!!Multe realizari va dorim!!Va multumim,pt tot ce face’ti pt Romania si natiunea romana!!All the best!!!

 8. Pantea Alexandru - Sorin says:

  Intalnirea Occidentului si a Rasaritului european, intalnirea Europei si a Asiei.

  Se spune ca lucrurile mari se nasc din fapte care la o prima vedere par a fi mici, fara insemnatate. Si cu toate acestea intalnirea reprezentantilor a trei lumi foarte diferite intre ele pare o promisiune pentru zile mai bune. Cu certitudine, diplomatia regala lucreaza intr-un cu totul alt ritm, cu alte masuri decat suntem noi obisnuiti. Dar intotdeauna relatiile diplomatice ale tarilor cu regim de guvernamant monarhic sau in care Casa Regala poate asigura o reprezentare in plan extern a Tarii respective sunt mult mai stabile, mai durabile decat cele ale republicilor. Stabilitatea pe care o Dinastie o asigura Tarii sale se prelungeste si in sfera relatiilor diplomatice.

 9. Emilian T.Vandenboer says:

  Ma bucur nespus cand observ ca relatiile dintre Marea Britanie si Regatul Romaniei se consolideaza si relatiile de familie sunt atat de apropiate.
  Monarhia renaste Romania
  Cu adanc respect fata de Casa Regala de Romania
  Emilian T.Vandenboer

 10. GhilgamesCM says:

  Aici se vede cu cine se inrudeste principesa Margareta mostenitoarea tronului Romaniei.Monarhia constitutionala mai poate scoate Romania din falimentul in care a fost impinsa de jegurile politice care ne conduc si institutia prezidentiala compromisa de presedintii care executa ordinele partidului din care provin.Traiasca in veci regele mihai si printesa Margareta,stima si respect!

 11. Oprescu- Oderuc Magdalena says:

  Prin casa Regala a Romaniei, tara noastra si poporul roman se poate mandrii ca se inrudeste cu cele mai prestijioase familii regale, din tari la care o lume intreaga se uita cu RESPECT !

 12. Superbe fotografii cu oameni superbi!Traiasca REGELE !Stima CASEI REGALE a ROMANIEI!

 13. Constantinescu Simona Alice - Tsolomidis says:

  Hristos a inviat !, HRISTOS ANESTI !, ca cetatean roman de etnie elena , cu parinti , Domnul sa-i odihneasca in pace !, de orientare monarhica, care am avut enorm de suferit si inca suferim , care m-am bucurat de copil fiind de lectura ZANELOR din VALEA CERBULUI , ca si de CARTEA VIETII MELE, intr-o lume cand aceste carti erau interzise, cand am primit cu mare drag si onoare raspuns din partea Maj Sale Regele nostru al tuturor Romanilor, MIHAI I de Romania, da raspuns trimis de la Versois, prin amabilitatea Distinsei Dne Secretar Mezincescu, in urma poemului trimis Maj Sale , ce va pot marturisi decat ca in asemenea momente , evenimente cuvintele mele sunt sarace , de mica insemnatate, ma bucur ca poate de vrea Domnul intru-un viitor cat mai apropiat ROMANIA sa intre pentru totdeauna in adevarata normalitate. NIHIL SINE DEO ! Doamne ajuta pe ROMANI ! Traiasca regalitatea ! ca la 10 MAI si 1 DECEMBRIE.

 14. CONSTANTIN says:

  CEI MAI MARI DEMNITARI AI CELOR DOUĂ TĂRI, ANGLIA ȘI ROMANIA ,SUPER FOTOGRAFII

 15. Altetele Voastre Regale, ne bucuram ca Alteta Sa Regala Principele de Wales a fost musafir al Familiei Regale la Palatul Elisabeta!

 16. Coca says:

  Marele nostru Imparat al Literaturii romane, M. Eminescu scria:
  “Respingerea a tot ce este republica mai mult sau mai putin deghizata si conservarea Constitutiei cu monarhia constitutionala, iata statornicele noastre principii”.

 17. Kumbetlian Garabet says:

  Vivat, crescat, floreat !

 18. Gela marghidan says:

  Sper ca monarhia sa-si intre in drepturi totale. Sper ca tineretul sa-si cunoasca istoria adevarata .
  Inteleg cat de greu este ca dupa ani de propaganda comunista . Socialmente
  nu ne putem mandri decat cu o mana de intelectuali, multi si ei imprastiati in lumea larga, si cu o aristocratie exterminata , fiindca aceste doua categorii si monarhia, ne-ar putea da o carte de vizita onorabila. Numai asa am puta ridica fruntea. Cartea noastra de vizita este manjita de noroi nu numai in cei 50 de ani de comunism dar si de urmasii lor in cei 26 asa zisi cu nerusinare si ridicol , ani de democratie .
  Sper ca Dumnezeu sa nu ne uite. Traiasca regatul roman si monarhii nostri.

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 33549045
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate