Prima vizită regală în Regiunea Autonomă Găgăuzia

Alteța Sa Regală Principele Radu al României va efectua, în zilele de 28 și 29 septembrie 2015, o vizită oficială în Republica Moldova.

Vizita va avea loc la Chișinău, capitala țării, și la Comrat, centrul administrativ al Regiunii Autonome Găgăuzia.

Este prima vizită a unui membru al Familiei Regale în Găgăuzia.

Călătoria la Chișinău și Comrat reprezintă a noua vizită externă a Familiei Regale a României, în anul 2015, după Republica Moldova în februarie și aprilie, Franța în martie, Turkmenistan în aprilie, Suedia în mai, Azerbaidjan în iunie, Olanda în iulie și Serbia în iulie.

Principele Radu se va întâlni cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Andrian Candu. De asemenea, Alteța Sa Regală va avea o întâlnire cu primarul municipiului Chișinău, domnul Dorin Chirtoacă.

Principele Radu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Academiei de Științe a Moldovei. Alteța Sa Regală va face o donație de carte Universității.

Alteța Sa Regală va mai vizita Universitatea Agrară de Stat a Moldovei și Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău.

La Comrat, Principele Radu se va întâlni cu doamna Irina Vlah, bașcanul (guvernatorul) Găgăuziei, precum și cu reprezentanți ai Comitetului executiv al Regiunii autonome.

Principele Radu va vizita Universitatea de Stat din Comrat, Centrul de informare al României, Muzeul Istoric Regional al Găgăuziei, precum si Biblioteca Turcească „Mustafa Kemal Atatürk”.

Anul acesta, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au sărbătorit Noaptea Învierii la Chișinău, la Catedrala Mare a orașului.

Interviu la Chișinău

9 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  COROANA REGALA ESTE DEASUPRA TUTUROR LOCUITORILOR ROMANIEI MARI SI DE PRETUTINDENI !
  TOATA ADMIRATIA MEA PENTRU ACEASTA VIZITA !
  TRAIASCA FAMILIA REGALA !

 2. Roxana Gabriela Mateescu says:

  Succes Familiei Regale ! Nenumarati romani va sunt sufleteste alaturi !

 3. Comentarii pe Facebook says:

  Mihail Tudorache Frumoasa si utila actiune!
  #
  Carol Szechely Da imi place dar sant sceptic caci au mintea zugravita din vremea comunista iar zona este izolata si trebuie mult detergent sa uite invataturile lui Stalin , Hrusciov si Brejnev !!!!! Este pentru moment foarte greu ca si marele Putin vopseste la ei din interese strategice !!!!!
  #
  Bogdan Leonardo Mangra Cauză pierdută.
  #
  Carol Szechely Niciodata nu e degeaba chiar daca incerci sa faci asta cu dusmanul declarat , poate rausesti sa-i schimbi mentalitatea in ultimul moment !!!!
  #
  Alexandru Petrica …sunt lucruri in viata care trebuie facute si fara rezultate aparent, ele merita incercate !
  #
  Dorin Soare Un risc asumat.
  #
  Roxana M. Gabriela Felicitari FAMILIEI REGALE pentru actiunile bine gandite , frumoase , utile , interesante , pe care le intreprinde . TRAIASCA MONARHIA !
  #
  Cristina Lungu Toata admirația pt ei!

 4. Tudor Vișan Miu - Despre oportunitatea primei vizite regale în Regiunea Autonomă Găgăuzia says:

  https://monarhiasalveazaromania.wordpress.com/2015/09/27/despre-oportunitatea-primei-vizite-regale-in-regiunea-autonoma-gagauzia/

 5. Cristian Sandu says:

  Din cite cunosc, Protocolul Casei Regale este condus de o tinara doamna fara o experienta indelungata in domeniu. Cu toate acestea, contactele externe ale membrilor Familiei Regale sunt organizate impecabil, cu rigoare “matematica”! De organizarea vizitelor oficiale peste hotare ale celor mai inalti demnitari ai statului se ocupa persoane pretins experimentate. In ultima vreme insa, aceste vizite apar ca simple escapade turistice care, pe deasupra, genereaza situatii care dauneaza prestigiului international al tarii noastre. Ne trezim, dragi romani, sa intelegem cit de mult ne-ar ajuta revenirea la monarhie?

 6. Petre says:

  Dupa devalizarea bancilor cu peste un miliard de dolari, basarabenii zilelor noastre, trebuie sa se trezeasca si sa urmeze tineretul unionist, care a inteles ca prosperitatea lor, poate veni din tarile vesteuropene, iar unirea cu fratii de dincolo de Prut constitue cea mai la indemana solutie, in actuala situatie geopolitica si economica Republicii Moldova. Daca nu, Basarabia va ramane inca multe decenii, in bratele Rusiei, macar pana dispare Putin Dragi basarabeni, nu va jucati cu focul ! Luptati deschis pentru unire ! Altfel va veti autocondamna la inapoiere, pentru mult timp, asa cum s-a intamplat cu ratatarea ocaziei din 1991 ! Doamne ajuta ! Veniti cu totii in “gradina Maicii Domnului “ ! Prof.dr.ing. Terzi Petre – Desemnat ” Man of Year 2009 -for Romania ” , de cate American Biografical Institute, Inc. – Host of The Worl Forum, University of CAMBRIDGE, England.

 7. […] Marţi, 29 septembrie a.c., Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, însoţit de autor, a continuat vizita oficială în Republica Moldova. Dimineaţa devreme, am pornit din Chişinău spre oraşul Comrat, capitala Unităţii Teritorială Autonomă Găgăuzia (Găgăuz-Yeri), despre care am scris zilele trecute. Aşa cum s-a anunţat, aceasta a fost prima vizită a unui membru al Familiei Regale în Găgăuzia. […]

 8. […] opta vizită a avut loc în septembrie 2015. Cu acea ocazie, Principele Radu a vizitat Regiunea Autonomă […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50974380
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate