Piațeta Regina Maria a României în capitala Tunisiei

Marți, 27 octombrie 2020, la Tunis a avut loc inaugurarea oficială a „Piațetei Regina Maria a României”, situată în cartierul Cité Jardins. La ceremonie a luat parte doamna Souad Abderrahim, primar al capitalei Tunis.

Decizia Consiliului Municipal al Primăriei Tunis cu privire la Piațeta Regina Maria a României datează din decembrie 2019. Inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia, ci și pe întregul continent Africa. Inițiativa de a avea la Tunis un spațiu cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Tunisia și a fost călduros susținută de autoritățile locale.

Autoritățile române au fost reprezentate de ES dl Dan Stoenescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Tunisiană, care a citit un mesaj din partea ES dlui Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe. Au mai luat parte la eveniment reprezentanți ai Corpului Diplomatic, membri ai comunității românești din Tunisia, studenți ai Lectoratului român din Tunis și foști studenți tunisieni care au studiat în România. În context pandemic, ceremonia de inaugurare a fost organizată în cadru restrâns.

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Splendida surpriza ! Multumiri tuturor celor care si-au pus semnatura si au contribuit cu energie, sustinere sau financiar la acestg [roiect atat de drag inimii mele. dar si oricarui roman constient de valoarea imensa prea-iubitei noastre Regine Maria – slavita intru vecie fie-I memoria !

  2. […] Piațeta Regina Maria a României în capitala Tunisiei […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48515971
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate