Personalități onorate de Rege

Luni, 25 iunie 2012, Principesa Moștenitoare a reprezentat pe Majestatea Sa Regele într-o ceremonie de acordare a două distincții regale: Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate și Crucea Casei Regale a României.

Este pentru a doua oară, anul acesta, când Regele onorează munca și contribuția publică a unor personalități românești, membri ai Casei Majestății Sale sau reprezentanți ai societății civile.

Au primit ieri, din mâna Principesei Moștenitoare, în numele Regelui Mihai I, Medalia de loialitate dna Eugenia Ilie, maestru bucătar al Casei Majestății Sale, dna Anca Mitu, proprietar al firmei de Catering Privileg, dna inginer Elena Drâmbei, membru al Mișcării pentru Regatul României din Iași, profesorul universitar Diana Zotescu, ziariștii Alexandru Rusu, Luca Niculescu, Cristina Țopescu și Mihaela Rădulescu,  dl Marius Oprea și dl Horațiu Buzatu.

Au primit, tot ieri, Crucea Casei Regale a României regizorul de teatru Cătălina Buzoianu și filologul și ziaristul Radu Călin Cristea.

În luna octombrie, în ajunul zilei de naștere a Majestății Sale, Palatul Elisabeta va găzdui o nouă ceremonie de acordare de distincții regale.

Precedenta ceremonie, prezidată de Majestatea Sa Regele Mihai, a avut loc pe data de 11 mai 2012.

 

10 comentarii

 1. silviu din Transilvania says:

  Felicitari pentru renasterea activitatii si initierea unor evenimente de catre Casa Regala !
  Dumnezeu sa va Binecuvanteze si sa ne ajute sa reveniti cat mai repede la conducerea Statului si al Romaniei !

  Cu stima si devotament pentru Tara, Rege si Dumnezeu
  Negrea Nicolaie Silviu

 2. Sanda Florentina Popa says:

  Pentru Romania, Monarhia nu a incetat, de la inceputurile ei, sa traiasca de fapt niciodata, iar dupa 1989 ea a reinceput sa traiasca din nou, ca un colt de poveste, chiar in Romania. Acest colt a inceput de cativa ani sa creasca mai mult si a devenit mai vizibil, odata nu numai cu speranta de mai bine pe care o raspandeste peste tot pe unde se face simtita, dar si cu aceste distinctii cu greutate, binevenite pentru fiintele noastre greu incercate de-a lungul timpului…

 3. Felicitari Admirative ! says:

  Astazi, modestul artist Peter Maffay, va fi onorat de Academia Evanghelica Tutzingen, Landul Bavaria, cu un premiu deosebit, pentru angajamentul sau impecabil si exemplar, in slujba solidaritatii.
  Nu doar comunitatea sasilor din Ardeal ci si toti cei nascuti in Romania, toti romanii de pretutindeni, sa multumim lui Dumnezeu, pentru oameni asemeni lui Peter Maffay. Mai multe despre acest suflet de copil intr-un om curajos, la adresa, peter maffay- stiftung.de

 4. Comentarii pe Facebook (I) says:

  #
  Catalina Grigoriu VA SALUT ALTETA !
  #
  Aschia Sare ‎:) Ce frumosi !
  #
  Simona Sejer Johansen Cîta eleganta 😉
  #
  Teodora Camelia Coman ♥
  #
  Richard Stefan VA SALUT. SI VA RESPECT .FRUMOSI PRIETENI .
  #
  Claudina Horecica Sveatchevici Distinctie si eleganta rafinata!
  #
  Rodica Stiube Un cuplu frumos!
  #
  Wagner Hope TRAIASCA !TRAIASCA!TRAIASCA!!!!!
  #
  Alexandru Stefan Ghetaru eu nu inteleg de ce se insista cu regalitatea si Romania. in primul rand, exista sau nu exista un act semnat, necontestat si nedenuntat prin care se renunta la titlul de rege al Romaniei? da sau nu.
  in al doilea rand, se ia Constitutia Romaniei si se verifica ce este scris la forma de stat daca apare monarhie. da sau nu.
  #
  Vali Titu pe cand la cotroceni?
  #
  Don Coriolan Ciprian Muresan Romania este “de iure” Monarhie constitutionala (Monarhia nu a fost niciodata abolita in mod legal si legitim de catre un referendum explicit pe aceasta tema) si “de facto” republica semiprezidentiala.
  #
  Simona Racolţa eleganta!!! ceva la care noi ca natie nici nu visam sa tindem ,macar!
  #
  Constantin Rusu Trecand peste considerente de natura istorica, constitutionala, Simona Racolta a sintetizat cel mai frumos: ELEGANTA! Felicitari!
  #
  BetyCosty Iancu Rafinament, eleganta, bun gust…Respect!
  #
  Clinciu Ligia-Elena Pentru mine, Altetele Voastre reprezentati unica Speranta!
  #
  Muzeul Oului Vama-Bucovina Distinctie, rafinament si eleganta desavarsita!
  #
  Panaitescu Luciana ce frumosi si distinsi si eleganti sunteti
  #
  Mocanu Otilia Finete
  #

 5. Comentarii pe Facebook (II) says:

  #
  Melania Socaciu MINUNATA PRINCIPESA noastra!
  #
  Lore Crisan Super Lady!
  #
  Mihaela Gemanaru Aratati minunat amandoi —{–@
  #
  Sanda Florentina Popa Ooooooo….!!!! Absolut fantastica aparitie…!!!
  #
  Doina Nicu Distinctie absoluta !
  #
  Mirela-Antonela Petrescu tinuta, eleganta, rafinament … superb
  #
  Florin George Tomiţă distinsi si educati. Vaide tarisoara noastra care nu stie sa aprecieze!
  #
  Stanela Carbunaru Din pacate nu au facut NIMIC BUN PENTRU TARA CARE II VENERA
  #
  Velu Terhes Fi draguta Stanela mai citeste si inainte de a scrie asemenea ineptii informeaza-te bine.Daca nu poti, nu-i nimic, nu mai scrie si ramai cu miticii tai in nestiinta.ca de obicei.. poti intelege? Hai ca nu-i greu.
  #

 6. George says:

  Cine este fata în rochie verde, cu evantai strâns în mâna dreaptă? E foarte frumoasă!

 7. Maria Elena says:

  Felicitari ! E minunat sa va avem printre noi Alteta !

 8. Diana Lucia Zotescu says:

  Altetele Voastre,

  Ceremonia a fost un moment inaltator, de mare si profunda vibratie, iar modul de desfasurare a ceremonialului – un exemplu de eleganta, rafinament, precizie, punctualitate. Protocolul lipsit de stridente, absenta timpilor morti, intreaga desfasurare ce a lasat tuturor impresia (de neobtinut altundeva) de angrenaj bine uns, atmosfera inaltatoare ce a debutat cu mult indragitul Imn Regal, fiind sustinut de prezenta Altetelor Voastre, toate astea au last impresii de nesters ce vor fi tezaurizate de memoria tutuor participantilor, dar mai ales in cea a medaliatilor. Multe persoane care erau pentru prima data la Palatul Elisabeta si in proximitatea Altetelor Voastre, au ramas profund impresionate de calda convivialitate cu care i-Ati invalui pe toti cei prezenti atunci cand, invitandu-i la o cupa de sampanie (CEA MAI BUNA SAMPANIE !!!), Ati trecut pe la fiecare spunandu-lu un gand bun, precum niste gazde atente.

  Va suntem recunoscatori, Altetele Voastre, pentru astfel de inaltatoare momente, dar si pentru tot ce am invatat cu aceasta ocazie.

  Cu adanc respect si neprecupetita gratitudine,
  Diana Lucia Zotescu

 9. […] În iunie 2012, Cristina Țopescu a fost învestită cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, într-o ceremonie care a avut loc la Sala Regilor din Palatul Elisabeta. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51853055
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate