Cristina Țopescu, In Memoriam

Vestea morții premature a jurnalistei Cristina Țopescu a fost primită cu nespusă tristețe de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și de Alteța Sa Regală Principele Radu. Intelectual rafinat și jurnalist de televiziune de vocație, Cristina Țopescu a avut o respectată carieră publică de patru decenii, în care a dovedit o neobișnuită discreție, noblețe sufletească și profunzime a spiritului.

În mai 2005, Cristina Țopescu a realizat unul dintre cele mai de succes filme documentare despre Familia Regală, numit Regele Mihai – Nihil Sine Deo și produs de La Fix Media Production.

În iunie 2012, Cristina Țopescu a fost învestită cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, într-o ceremonie care a avut loc la Sala Regilor din Palatul Elisabeta.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu transmit condoleanțe familiei îndoliate și întreaga lor compasiune colegilor de breaslă ai Cristinei Țopescu!

4 comentarii

 1. "Cristina Țopescu. Trecut, speranță, statornicie" - articol de Aurel V. Zgheran says:

  https://confluente.org/aurel_v_zgheran_1442299120.html

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Sunt nespus de trista de plecarea neasteptata a Cristinei Topescu. De Omul din ea. De izvorul de iubire, compasiune, intelegere si caldura umana ce emanau din zambetul ei, din vocea ei, din atitudinea ei. Am stat de vorba doar odata cu ea, si aunci doar cateva fraze. Ne-am prezentat una celeilalte, am constatat ca absolvisem aceeasi facultate de engleza (dar la 16 ani distanta una de alta), ca avusesem aproape aceiasi profesori. Nu am avut prea mult timp la dispozitie, trebuia sa ne asezam pe scaune in Sala Regilor de la Palatul Elisabeta. In primul rand. Pentru ca amandoua faceam parte din grupul de persoane carora Regele nostru, Mihai I al Romaniei, le facuse imensa onoare de a le acorda Medalia “Regele Mihai I Pentru Loialitate”. Din acest grup facea parte si Domnul Luca Niculescu, cel care avea sa devina dupa cativa ani ambasadorul Romaniei la Paris. Dupa ce ne-am asezat cu totii, s-au deschis usile, Majestatea Sa Margareta si Alteta Sa Regala Principele Radu, insotiti de Secretarul cu Ordine si Medalii Regale au intrat in incapere si a inceput Imnul Regal. Eram cu totii in picioare – mie imi tremurau genunchii, dar cred ca si celorlalti – iar acordurile Imnului Regal, in varianta orchestrala din “Poema Romana” de G. Enescu, faceau sa ne vibreze inimile de emotie, dandu-ne fiori de incantare, mandrie, de suprema inaltare. Rand pe rand am fost strigati cu totii, s-a dat citire – pentru fiecare – motivatia (acel Laudatio) de pe Brevetul Regal ce insoteste Medalia, ne-am inclinat – sau, dupa caz, am facut o reverenta in fata Majestatii Sale, domnul Angelescu ne-a facut fotografii si , in final, cupa de sampanie alaturi de invitatii nostri (membrii de familie) si de Membrii Familiei Regale. Mi-am luat ramas bun de la toti cei prezenti, inclusiv de la Cristina Topescu al carei zambet bun, de inger, mi-a ramas intiparit in memorie, asa cum mi-au rasunat multa vreme in urechi acordurile Imnului Regal.

  Nu va pot spune cat de mult ma intristeaza plecarea Cristinei Topescu ! Ea face parte dintre acei oameni de a caror valoare te convingi de la prima intalnire.

  Dumnezeu sa o odihneasca si sa ii rasplateasca imensa ei bunatate, iar ingerii sa ii vegheze vesnicia !

 3. Din toate comentariile citite pe web, opinia publică românească este cu totul întristată de soarta amară a acestui om bun, care a murit într-o înfiorătoare singurătate.

  Faptul că Majestatea Sa Regele a fost unul dintre foarte puținii care au găsit cu cale să îi evidențieze meritele spune multe despre valori, în societatea noastră de azi.

  Prin dispariția unei astfel de persoane devenim mai triști și mai săraci.

  Bunul Dumnezeu s-o așeze în împărăția Sa!

 4. Popescu-Purcel Carmen says:

  Imaginea aristocratică,vocea blândă și mesajele nepărtinitoare transmise de doamna CRISTINA ȚOPESCU ,de-a lungul vieții și carierei profesionale,m-au determinat să o apreciez și consider că societatea a pierdut un OM de valoare,parte a unei familii de excepție. SINCERE CONDOLEANȚE!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51348222
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate