Patrula de Reciclare la Palatul Elisabeta, 9 iunie 2017

 

principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-15

Vineri, 9 iunie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a premiat, la Palatul Elisabeta, profesorii din București și județul Ilfov, participanți la cea de-a şasea ediţie a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare.

Evenimentul a avut loc în Sala Regilor și a reunit profesorii premianți, reprezentanții Asociației RoRec, ai partenerilor și susţinătorii programului.

În discursul său, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a afirmat:

„Reușita Patrulei de Reciclare arată că aveți puterea să mobilizați copiii, să schimbați atitudini, să „educați” dincolo de frontiera școlii.

Prin aceste diplome, vă felicit, pe dumneavoastră și pe elevii pe care îi coordonați, de la copii de grădiniță la elevi de liceu.

Îi felicit și pe cei care v-au sprinjinit și vă spijină: colegi, părinți, instituții și firme suporteri, parteneri media.

Prin efortul și reușitele dumneavoastră, stimulați atât obiceiul colectării produselor uzate, cât și obiceiul performanței și al faptelor bune.”

Alături de Alteţa Sa Regală, a luat cuvântul doamna Andreea Idriceanu, manager de comunicare al Asociației RoRec.

În anul 2015, Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, desfășurat de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Prima ediție a programului a fost lansată în anul 2011, în şapte județe: Bistrița-Năsăud, Călărași, Hunedoara, Prahova, Teleorman, Timiș și Tulcea. La cea de-a şasea ediție, care se desfăşoară până la data de 31 august 2017, programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare a premiat 94 de echipe de preșcolari și elevi din toată țara.

Activitatea mai intensă ca oricând a programului dovedește că Patrulele de Reciclare au un impact puternic, deja, în comunitățile lor și că educația pentru protejarea mediului este mai mult decât necesară.

Până în prezent, opt echipe județene au câștigat premii naționale: Sibiu (trei premii), Argeș, Bihor, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Vâlcea.

principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-1 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-msprincipesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-1 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-2 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-3 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-4 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-5 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-6 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-7 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-8 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-9 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-10 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-11 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-12 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-13 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-16 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-17 principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-18principesa-maria-ceremonie-de-premiere-patrula-de-reciclare-palatul-elisabeta-9-iunie-2017-foto-daniel-angelescu-c-casa-ms-14

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

 

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Reciclarea deseurilor este o masura imperios necesara pentru sanatatea mediului in care traim. Felicitari Altetei Sale Regale Principesei Maria pentru ca a luat sub patronajul Sau aceasta vitala activitate. Dece cu profesori? Pentru ca inducerea unui comportament de protejare a mediului este o chestiune de educatie, care trebuie inceputa de la cea mai frageda varsta in scoli. De catre profesori. Si care trebuie continuata acasa. De catre parinti. Sper ca si scoala de la scoala si scoala de acasa sa-si faca datoria fata de elevi si, implicit, fata de societate.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51852903
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate