Ora Regelui (140)

Sâmbătă, 10 iunie 2017, Televiziunea națională a prezentat a două sute patruzecea ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

 • Cel mai longeviv cuplu regal din istoria României – Regele Mihai și Regina Ana s-au căsătorit pe 10 iunie 1948, la Atena.
 • ”După Hristos, Regele Mihai este pentru mine cea mai înaltă instanță morală” a mărturisit academicianul Sorin Dumitrescu, invitatul emisiunii.
 • În prima duminică după Înălțare, Principele Radu a reprezentat Familia Regală la ceremoniile militare și religioase de la Cimitirul Militar Român din Soultzmatt.
 • Fascinanta poveste a Castelului Bran, atât de îndrăgit de Regina Maria, în volumul ”Castelul Bran – Romantism și Regalitate” al istoricului Diana Mandache.
 • Regele Olandei Willem-Alexander își îndeplinește îndatoririle de monarh, dar este și pilot pe avioane comerciale.
 • Imnul Regal a inspirat un amator de rock – Ovidiu Turcu.

Regizor artistic, Dan Manoliu. Realizator, Camelia Csiki. Producător, Lidia Voicu

4 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  ASTAZI 10 IUNIE ESTE ANIVERSAREA CASATORIEI MAJESTATII SALE REGELUI MIHAI I AL ROMANIEI CU ASR PRINCIPESA ANA DE BOURBON-PARMA, DEVENITA IN URMA CASATORIEI REGINA ROMANIEI !
  DORESC MULTA SANATATE INTRU MULTI ANI MAJESTATII SALE REGELUI SI MULTUMIREA SUFLETEASCA A DATORIEI IMPLINITE TRECAND PRIN TOATE SACRIFICIILE !
  OMAGIU SI RECUNOSTINTA PENTRU MAJESTATEA SA REGINA ANA PENTRU DEVOTAMENT SI PERSEVERENTA ALATURI DE MAJESTATEA SA REGELE MIHAI !

 2. Dorina Dammers says:

  iubesc aceastä emisiune…iubesc pe Regele Mihai …..L-am iubit decänd eram eu de vreo sase anisori , cänd tatäl meu, pentru prima datä, mi-a povestit numai de bine de regele Mihai si de atunci mi-a rämas vie aceastä amintire, in fine , nu am cuvinte sä-mi exprim dragostea , respectul si recunostinta pentru aceastä carismaticä persoanä. Dumnezeu sä-l tinä sänätos si sä-l ocroteascä. Träiascä Regele Mihai I . Doamne ajutä !

 3. Emisiunea a fost iaräsi foarte frumoasä…

 4. Frumos totul!!Toate cele bune!!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50303492
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate