Parcul Regal de la Săvârșin în august 2019

Fotografiile înfățișează în special Grădina Ascunsă, realizată sub îndrumarea profesorului universitar Florin Stănică (USAMV București), continuând tradiția și respectând stilul parcului, creat în anii 1830 de Heinrich Nebbien, arhitect de grădini austriac.

Printre copacii plantați în perioada 2015-2019 figurează Acer Campestre (jugastru), Cercis siliquastrum (Arborele de Iudeea), Royal Red Maple (arțarul roșu regal), Taxodium distichum (chiparosul de baltă), Quercus palustris (stejarul de baltă), Acer palmatum Atropurpureum (arțarul roșu japonez), Albizia julibrissin (Arborele de mătase), Koelreuteria paniculata (Ploaia de aur) și Wisteria floribunda.

Printre arbuști și tufe se numără Cotinus coggygria Royal Purple, Viburnum opulus (călinul), Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ (hortensia Annabelle), Viburnum tinus și Prunus laurocerasus (recoltat din grădina Reginei Maria de la Castelul Pelișor).

5 comentarii

 1. Floarea albä din fotografiade mai sus, se numeste in limba germanä WEISSE KÖNIGSLILIE – LALEAUA ALBÄ A REGELUIsi are un miros parfumat
  Parcul regal SÄVÄRSIN este foarte frumos regalamenajat.

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Splendid parcul ! Mai ales aspectul sau natural, lipsit de artificialitatea aleilor geometric trasate, este absolut remarcabil. Imi amintesc de marea varietate de stanjenei in floare (fotografiati intr-o primavara) m-a impresionat in mod deosebit. Dar, dupa cate imi amintesc, era in pregatire si o gradina de trandafiri (si, speram eu, si de o alee de crini regali dupa modelul gradinii de la Balcic). Mai este proiectul de actualitate?

  Oricum, Savarsinul este o oaza de suprema frumusete, cu tot ce se afla pe domenioul regal. Felicitari !

 3. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Si in gradina mea crinilor augustini au inceput sa li se deschida florile noaptea. Insa eu am plantat langa ei si tuberoze (ma bucur ca inca din acest prim an de plantare a bulbilor au rasarit si inflorit toate). Este o adevarata incantare sa stau seara in gradina inconjurat de aceste comori lasate noua de bunul Dumnezeu.

 4. Liliana Sora says:

  Un colţ de rai, o oază de linişte şi frumuseţe , prin simplitate, naturaleţe, firesc…, un adevărat izvor de energie şi putere, unde , aşezînd „ bunătatea ca bază a vieţii tale, iubirea ca încântare şi adevărul ca lumină, ” găseşti mulţumirea , bucuria şi fericirea . Zile frumoase , pline căldură şi frumos , în suflet şi în viaţă !

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40149285
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate