Parastas de șase luni, la Curtea de Argeș

Cu ocazia împlinirii a șase luni de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I, sâmbătă, 2 iunie 2018 la amiază a avut loc un parastas la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș unde, în Pridvor, își odihnesc somnul de veci Regele Mihai I și Regina Ana.

La slujba de pomenire, care a avut un caracter privat, au luat parte Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Maria. Au fost prezenți nepotul regelui, dl Nicolae Medforth-Mills, și doamna Medforth-Mills. Au însoțit, de asemenea, pe Majestatea Sa angajați ai Casei Majestății Sale.

Înaintea rugăciunii, din partea Majestății Sale Custodele Coroanei au fost depuse două coroane rotunde cu flori în culorile drapelului național la mormintele Regelui Mihai I și Reginei Ana.

Rugăciunea a fost oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, înconjurat de preoți ai eparhiei.

În continuarea ceremoniei religioase, Înalt Preasfinția Sa  a oferit Familiei Regale o masă de pomenire. Familia Regală a fost invitata Arhiepiscopului Calinic al Argeșului și Muscelului la Mânăstirea Robaia.

Fotografii de Daniel Angelescu

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 32052880
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate