Ora Regelui (515)

TVR 1 – sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 15.20 / TVR Internațional – sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 10 noiembrie 2022, ora 16.05

Un secol de la Încoronarea Regilor României Mari

La exact o sută de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, Majestatea Sa Margareta a ajuns la Alba Iulia cu Trenul Regal, precum Suveranul Reîntregirii.

Preambulul festivităților dedicate împlinirii unui secol de cînd Coroana de Oțel a fost așezată pe fruntea Regelui Ferdinand s-a petrecut la Cluj, oraș legat de toate generațiile Familiei Regale. În Trenul Regal care a parcurs drumul dintre Cluj și Alba Iulia au fost invitați doar elevi olimpici, mesajul Familiei Regale fiind astfel univoc, educația este principalul motor de dezvoltare a țării.

Pe 15 octombrie, Trenul Regal, respectînd programul de acum un secol, a purtat Familia Regală spre Alba Iulia.

În ”Ora Regelui”, vedeți jurnalul zilelor de sărbătoare în care Majestatea Sa Margareta a fost înconjurată de români cu aceeași dragoste cu care au fost întâmpinați strămoșii săi, Regele Ferdinand și Regina Maria.

Director de imagine: Iulian Ene / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50386704
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate