Ora Regelui (603)

Ediție în premieră

TVR 1 – sâmbătă, 13 iulie 2024, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 13 iulie 2024, ora 16.00 / TVR Moldova – vineri, 19 iulie 2024, ora 0.00

Vizită regală în Finlanda

În urma invaziei rusești în Ucraina, multe țări și-au schimbat viziunea în ceea ce privește propria securitate. Este și cazul Finlandei, care ani de zile a fost o țară nealiniată, iar astăzi, în procedură de urgență, a devenit membru NATO.

Majestatea Sa Margareta nu a pierdut ocazia de a vizita noul nostru aliat, pentru a prezenta republicii scandinave perspectiva românească a pericolelor care pândesc frontul estic. În statul nord-european care a dublat frontiera Alianței Nord-Atlantice cu Rusia, prin aderarea sa, produsă la doar un an de la solicitare, Custodele Coroanei române a subliniat importanța Republicii Moldova și nevoia ca micul stat românesc de la est de Prut sa fie susținut.

“Desantul” regal în Finlanda a țintit Parlamentul, Ministerul Afacerilor Europene, Paza de Coastă din Golful Finlandei, Camera de Comerț a Finlandei, Agenția europeană ECHA, conducerea orașului Tampere, Centrul European pentru Combaterea Amenințărilor Hibride, o bază a aviației militare, dar și întâlniri emoționante cu diaspora românească.

Echipa Televiziunii Române care a însoțit Familia Regală în vizita din Republica Finlanda ne dezvăluie o societate puțin cunoscută de către noi, est-europenii, dar în care conaționali ai noștri s-au integrat și au obținut rezultate remarcabile.

Director de imagine: Mihai Covrig / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

2 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  O vizita regalla cu o foarte bogata agenda, cu un spectru larg al interesului si tintita cu intelepciune catre obiective vitale atat prin prisma relatiilor bilaterale cat si prin aceea a interesului larg european si global de securitate a flancului nord-estic al NATO in contextul agresiunii acerbe a Rusiei.

  Desigur, din aceasta perspectiva nu a fost uitata nici Basarabia, Republica Moldova si fratii nostri de acolo fiind direct vizati de pericolul rusesc. Majestatea Sa va avea mereu atentia si grija indreptata si catre moldovenii nostri dintre Prut si Nistru, soarta lor fiind la fel de importanta pentru Coroana.

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Astazi, 14 iulie, dupa ce am urmarit ieri emisiunea ‘Ora Regelui’ si dupa ce am revazut-o acum, din nou, pe youtube am fost, ca de fiecare data, mandra de tot ce inseamna implicarea Majestatii Sale si a Casei Regale in efortul de a recladi maibinele tarii si al romanilor din dreapta si din stanga Prutului.

  Si nu pot incheia altfel decat citand-ul pe exceptioinalul realizator Bogdan Serban-Iancu in finalul emisiunii: “Sa nu aveti dubii, diplomatia regala NU SE ODIHNESTE. Urmariti-ne in fiecare sambata pentru motive de MANDRIE NATIONALA”.

  Un indemn pe care il fac si eu tuturor romanilor care, indiferent de etnie, iubesc Romania si pe romani, si identifica Coroana drept cel mai adevarat reprezentant al nostru si cel mai vajnic claditor de viitor demn.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51853238
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate