Ora Regelui (599)

TVR 1 – sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 16.00 / TVR Moldova – joi, 20 iunie 2024, ora 16.00

Vizita regală în Luxemburg

Mizele acestei vizite externe a Familiei Regale sunt sprijinul acordat Republicii Moldova, dar și consolidarea prestigiului României. Discursul „Securitatea la frontierele orientale ale Uniunii Europene și NATO. O perspectivă romanească”, prezentat de Custodele Coroanei române la Institutul Pierre Werner, i-a atras în dezbatere pe cei prezenți.

Studenții români si cei basarabeni au avut și ei parte de o întâlnire specială cu Majestatea Sa Margareta și cu Principele Radu la Maison du Savoir, centru de excelență al Universitatii din Luxemburg. În atenția Familiei Regale s-a aflat și diaspora românească, la Centrul Cultural Schéiss, dar și la Școala Notre Dame Sainte-Sophie din Luxemburg.

Dimensiunea diplomatico-militară a acestei deplasări transpare și prin vizita la sediul Agenției NATO de Sprijin și Achiziții, unde Majestatea Sa Margareta a subliniat din nou importanța Republicii Moldova, în contextul actual european.

Echipa „Ora Regelui” e nerăbdătoare să vă transmită impresiile din Marele Ducat al Luxemburgului și să vă poarte într-o călătorie cu emoții și surprize.

Director de imagine: Claudiu Petringenaru / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator:  Bogdan Șerban-Iancu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51853469
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate