Ora Regelui (571)

Ediție în premieră

TVR 1 – sâmbătă, 2 decembrie 2023, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 2 decembrie 2023, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 7 decembrie 2023, ora 16.00

Vizita regală la Chișinău

”Ziua de astăzi face legătura între generații, între compatrioți, între culturi și aspirații. Coroana, limba și credința sunt constante ale poporului nostru”, a spus Majestatea Sa Margareta audienței invitate la Academia de Științe a Republicii Moldova. A fost a douăzecea vizită a Familiei Regale în Basarabia, în ultimele două decenii. Custodele Coroanei române și Principele Radu s-au aflat, anul acesta, atât în Regatul Suediei, în luna martie, cât și în Regatul Spaniei, în luna septembrie, vizite în care au susținut aspirațiile Moldovei, tocmai în perioada în care celor două state le-a revenit Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

La ”Ora Regelui” veți fi martorii efortului Familiei Regale în sprijinul pe care i-l acordă Republicii Moldova de a se alătura Uniunii Europene. Majestatea Sa Margareta s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu și cu personalități din cele mai înalte medii: Banca Națională a Republicii Moldova, Academia de Științe a Moldovei și Universitatea de Stat.

Realizatorul Bogdan Șerban-Iancu prezintă o ediție ”Ora Regelui” de dincolo de Prut, despre oamenii cu care împartășim limba română și istoria neamului.

Imagine: Mihai Covrig, Grigoruț Stoica / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Fiecare vizita la Chisinau a Majestatii Sale Reginei Margareta si a Principelui Consort Radu adauga inca o veriga la legatura deja foarte stransa intre romanii – frati intru istorie, limba si suferinte – de pe cele doua maluri ale Prutului. Aceste vizite imi umplu inima de bucurie si speranta ca intr-o buna zi miracolul Unirii se va implini, fie chiar si prin apartenenta la Uniunea Europeana.

    Asa sa ajute Dumnezeu !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50406867
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate