Ora Regelui (566)

Vizită regală în Polonia, 2023 – Ediție în premieră

TVR 1 – sâmbătă, 28 octombrie 2023, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 28 octombrie 2023, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 2 noiembrie 2023, ora 16.00

”Ora Regelui” prezintă o ediție geostrategică. S-au împlinit o sută de ani de la vizita Regelui Ferdinand și a Reginei Maria în Polonia, când între cele două popoare s-a parafat o alianță militară necesară protejării împotriva agresivei Rusii sovietice.

Istoricii polonezi au pregătit o expoziție cu imagini ale vizitei de Stat din 1923, fiind aleasă și o zi a prieteniei dintre cele două popoare. Principele Radu a reprezentat pe Custodele Coroanei române, Majestatea Sa Margareta, la această întâlnire specială în țara aliată și prietenă.

Pe lângă expoziția în aer liber, intitulată ”Rochii, fracuri, epoleti. Familia Regală a României în Polonia, 1923”, și amplasată în centrul Varșoviei, Alteța Sa Regală a participat la o recepție la ambasada României, la care au fost invitate delegațiile militare ale statelor prietene, apoi la întâlniri cu militari români, americani, britanici, polonezi și croați, din Grupul de Luptă NATO aflat la Baza de la Bemowo Piskie, și la Agenția Europeană pentru Paza de Frontieră și Coastă.

Director de imagine: Claudiu Petringenaru / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Am urmarit cu multa bucurie si interes aceasta noua editie a Orei Regelui. Alteta Sa Principele Consort a fost nu doar un stralucit emisar regal al Reginei noastre, ci si al tarii. Intalnirea Sa cu militarii si ofiterii romani aflati la baza militara de paza a frontierei de est a Uniunii Europene a fost impresionanta. La fel, intalnirea cu persoanele din Moldova de peste Prut si cu participantii la receptia de la Ambasada noastra din Varsovia. Felicitari E.S. domnului ambasador pentru organizare, dar si profesionistului teleast Bogdan Serban-Iancu pentru felul in care a condus atat interviurile cat si camera.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50269136
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate