Ora Regelui (547)

Ediție în premieră

TVR 1 – sâmbătă, 17 iunie 2023, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 17 iunie 2023, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 22 iunie 2023, ora 16.00

”Întotdeauna m-am simțit acasă în România”, a spus Regele Charles al III-lea venind din nou în țara noastră, la mai puțin de o lună de la fastuoasa încoronare a Majestății Sale. După 25 de ani de la prima vizită oficială, Suveranul Marii Britanii a reamintit: ”În toți acești ani, am avut bucuria de a călători în întreaga țară și de a întâlni oameni din toate domeniile. Am avut posibilitatea de a fi martor direct la dezvoltarea extraordinară a țării, expresie a energiei, a inventivității și a rezistenței românilor.”

Vizita monarhului britanic a captat atenția generală în cele câteva zile în care s-a aflat în România. Presa i-a urmărit fiecare pas, pentru a aduce orice amănunt neștiut despre ceea ce a reușit să cucerească admirația, încrederea și loialitatea Regelui Charles.

În ”Ora Regelui”, realizatoarea Camelia Csiki spune povestea celor cinci zile în care, pe lângă întâlnirile avute cu înalți oficiali români, oaspetele regal a regăsit liniștea satelor de peste timp, tulburate nu de venirea sa, ci de cea a sutelor de turiști curioși.

Montaj: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

1 comentariu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50407253
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate