În timpul verii, Palatul Elisabeta este deschis publicului

Expoziția Regală „Palatul Elisabeta” este deschisă vizitatorilor pentru tururi ghidate în zilele de sâmbătă 17 și duminică 18 iunie 2023. Începând cu ziua de 9 iulie, palatul poate fi vizitat în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, pe toată perioada lunilor iulie și august. Orele de vizitare sunt 10-13 și 14-17. Biletele de intrare pentru copii, elevi, studenți și pensionari sunt 20 lei de persoană. Biletele pentru adulți sunt 40 de lei de persoană.

Expoziția este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale și funcționează în lunile iulie-noiembrie și ianuarie-februarie ale fiecărui an.

Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

De asemenea, vizitatorii au acces pe Platforma cu Lei și în grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

În premieră, expoziția include trusoul de botez al Regelui Mihai I, împreună cu o fotografie de album. Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49632916
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate