Ora Regelui (472)

TVR 1 HD – sâmbătă, 18 decembrie 2021, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 18 decembrie 2021, ora 16.00 / TVR Moldova – joi, 23 decembrie 2021, ora 16.00

În Sala Tronului a Palatului Regal, a avut loc tradiționala Seară anuală dedicată de Familia Regală Corpului Diplomatic acreditat la București.

Un bust ce îl reprezintă pe Regele Mihai a fost inaugurat în capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au întâlnit-o pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, apoi pe Lord Primarul Londrei și au vizitat mai multe instituții.

Regele Mihai a fost omagiat, în această toamnă, și la Düsseldorf, unde a fost prezentă Alteța Sa Regală Principesa Sofia, ca și la Florența, unde oficialitățile au ales numele Reginei-Mamă Elena pentru o grădină.

În Slovacia, au fost pomeniți cu smerenie Regele Mihai și eroii căzuți pe pămînt străin, în Al Doilea Război Mondial.

În țară, centenarul nașterii Regelui Mihai a constituit prilejul celor două expoziții din Sinaia: una reunind obiecte personale, organizată în Muzeul Peleș, iar cealaltă, aflată în grădina castelului, cuprinzînd benzi desenate despre istoria Casei Regale.

Filme și fotografii din viața Regelui Mihai și a Reginei-Mamă Elena au fost prezentate și în orașul Deva.

La Palatul Mogoșoaia, expoziția de pictură și creații vestimentare ”Inima Reginei” aduce în atenție ipostaze ale vieții Reginei Maria.

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45646277
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate