Ora Regelui (588)

TVR Internațional – sâmbătă, 30 martie 2024, ora 16.00 / TVR Moldova – joi, 4 aprilie 2024, ora 16.00

Vizită regală în Polonia, iulie 2023

S-au împlinit o sută de ani de la vizita Regelui Ferdinand și a Reginei Maria în Polonia, când între cele două popoare s-a parafat o alianță militară necesară protejării împotriva agresivei Rusii sovietice. Istoricii polonezi au pregătit o expoziție cu imagini ale vizitei de stat, fiind aleasă și o zi a prieteniei dintre cele două popoare. Principele Radu a reprezentat pe Custodele Coroanei române, Majestatea Sa Margareta, la această întâlnire specială în țara aliată și prietenă.

Pe lângă expoziția în aer liber, intitulată ”Rochii, fracuri, epoleti. Familia Regală a României în Polonia, 1923”, și amplasată în centrul Varșoviei, Alteța Sa Regală a participat la o recepție la ambasada României la care au fost invitate delegațiile militare ale statelor prietene, apoi la întâlniri cu militari români, americani, britanici, polonezi și croați, din Grupul de Luptă NATO aflat la Baza de la Bemowo Piskie, și la Agenția Europeană pentru Paza de Frontieră și Coastă.

Reluarea ediției din 28 octombrie 2023

Director de imagine: Claudiu Petringenaru / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu / Producător Lidia Voicu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797905
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate