Ora Regelui (579)

TVR 1 – sâmbătă, 27 ianuarie 2024, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 27 ianuarie 2024, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 1 februarie 2024, ora 16.00

Vizita regală la Chișinău

”Ziua de astăzi face legătura între generații, între compatrioți, între culturi și aspirații. Coroana, limba și credința sunt constante ale poporului nostru”, a spus Majestatea Sa Margareta audienței invitate la Academia de Științe a Republicii Moldova. A fost a douăzecea vizită a Familiei Regale în Basarabia, în ultimele două decenii. Custodele Coroanei române și Principele Radu s-au aflat, anul acesta, atât în Regatul Suediei, în luna martie, cât și în Regatul Spaniei, în luna septembrie, vizite în care au susținut aspirațiile Moldovei, tocmai în perioada în care celor două state le-a revenit Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

La ”Ora Regelui” veți fi martorii efortului Familiei Regale în sprijinul pe care i-l acordă Republicii Moldova de a se alătura Uniunii Europene. Majestatea Sa Margareta s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu și cu personalități din cele mai înalte medii: Banca Națională a Republicii Moldova, Academia de Științe a Moldovei și Universitatea de Stat.

Realizatorul Bogdan Șerban-Iancu prezintă o ediție ”Ora Regelui” de dincolo de Prut, despre oamenii cu care împartășim limba română și istoria neamului.

Imagine: Mihai Covrig, Grigoruț Stoica / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Basarabia nu trebuie sa uite ca sprijinul cel mai altruist pe care il primeste in vederea aderarii sale la Uniunea Europeana vine din partea Romaniei in intregul sau, de la Coroana si de la toate institutiile statului roman. Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Margareta, alaturi de Principele Consort si de ceilalti Membri ai Familiei Regale au intreprins numeroase vizite si au initiat multe actiuni si activitati menite a oferi fratilor nostri dintre Prut si Nistru sprijinul fratesc si dezinteresat de care au nevoie pentru a se reegasi pe sine si a scapa de spectrul sabiei rusesti.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347795
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate