Ora Regelui (507)

TVR 1 – sâmbătă, 10 septembrie 2022, ora 14.30/ TVR International – sâmbătă, 10 septembrie  2022, ora 16.00 / TVR Moldova – joi, 15 septembrie 2022, ora 16.00

”Ora Regelui” vă conduce într-un oraș mic și cochet din Transilvania. Vizitate de Principele de Wales, castelul de vânătoare și biserica păstrează cu evlavie mărturiile legăturilor de peste generații. Cândva, o poveste de dragoste de la un bal vienez, între nepotul regelui german și o contesă cu un zâmbet cuceritor, ajungea aici.

Este istoria incredibilei descendențe a Reginei Elisabeta a II-a din stră-străbunica ei, contesă din Transilvania. Fiica unor nobili maghiari, Claudia Rhedey s-a căsătorit cu Ducele Alexander de Württemberg. Ei au fost bunicii Reginei Mary, soția Regelui George al V-lea, primul monarh al Casei de Windsor. Fiul lui George al V-lea, Principele Albert, a fost tatăl Reginei Elisabeta a II-a. Realizatoarea emisiunii, Camelia Csiki, vă invită să descoperiți o poveste fascinantă despre relația profundă dintre familiile regale britanică și română.

Director de imagine: Iulian Ene / Montaj: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu Realizator: Camelia Csiki

Redifuzarea ediției din 28 mai 2022

1 comentariu

  1. GOTT SCHÜTZE S. M. DEN
    KÖNIG CHARLES III. VON GROSSBRITANIEN-ENGLAND

    TRAIASCA ! MAJESTATEA SA, REGELE CHARLES AL III-LEA

    GOD SAVE THE KING CHARLES III. OF ENGLAND

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 41602398
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate