Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a trecut la cele veșnice

Biroul de Presă al Majestății Sale Custodele Coroanei este împuternicit să facă următorul comunicat:

Majestatea Sa Margareta a României și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu imensă durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Suverana britanică a încetat din viață în această după-amiază la Castelul Balmoral, în Scoția.

Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai I, ambii descendenți ai Reginei Victoria, au fost legați întreaga viață prin afecțiune, admirație și prietenie.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a avut în Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul întregii vieți, un inegalabil sprijin, model de cârmuire regală și curaj, un far luminos. Regina Elisabeta a fost mereu prezentă în viața Familiei Regale române și a păstrat o neîntreruptă legătură de familie.

După dispariția Regelui Mihai și a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referință fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv și instituțional.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale și profunde surse de inspirație.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a trimis o scrisoare Majestății Sale Regelui Charles al III-lea.

13 comentarii

 1. NEAGU MIRCEA says:

  SINCERE CONDOLENCES ! FOR QUEEN ELIZABETH II !

 2. SINCERE CONDOLENCES ! FOR QUEEN ELIZABETH II !

  SINCERE CONDOLEANTE DIN GERMANIA111

  HERZLICHES BEIELEID ZUM TOD DER KÖNIGIN ELISABETH II. VON ENGLAND

 3. HERZLICHES BEIELEID ZUM TOD DER KÖNIGIN ELISABETH II. VON ENGLAND
  AUS DEUTSCHLAND-FROM GEMANY

 4. Alex Vlad says:

  THE LONDON BRIDGE IS DOWN
  LONG LIVE THE QUEEN
  Dumnezeu să o ierte!

 5. Cristian Badea says:

  Dumnezeu sa o odihneasca!

 6. Dr.Jr. Mircea A. Grigoraș says:

  Cu mare tristete doresc sa aduc modestul meu Omagiu M.S. Regina Elisabeta a IIa, acum in aceste clipe emotionante si nedorite.
  Marturisesc ca pentru mine Marea Regina Elisabeta a IIa a facut parte din arealul sufletului meu, alaturi de M.S. Marele Rege Mihai al romanilor si de M.S. Regina Ana. Aveau multe in comun, inclusiv sangele dar legatura ce mai puternica a fost iubirea fata de Dumnezeu si iubirea fata de oameni, de natiune.
  Cum sa ne explicam noua celor ramasi ca viata nu e o joaca, ca oamenii trebuie iubiti, slujiti si aparati, ca munca in folosul aproapelui este o indatorire de la care nu se abdica dupa propriile ideei, ca vesnicia se cucereste prin ce faci in viata ta cu inocenta.
  Transmit gandurile mele de compasiune Familiei Regale Britanice si natiunii britanice.
  Transmit gandurile mele de compasiune M.S. Margareta Custodele Coroanei Romane si A.S.R. Principele Radu, intregii Familii Regale Romane.
  Dumnezeu sa o primeasca si sa o odihneasca pe Regina !
  Viata lunga Regelui Charles al III lea, prietenul Romaniei !

 7. Ovidiu Comănescu ,Slatina-Olt says:

  Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a trecut la Domnul intr-o zi sfântă a intregii creștinăți.

  Dumnezeu să o ierte, să o așeze cu drepții și să o numere cu sfinții Săi!
  Veșnică să-i fie pomenirea !

  Dumnezeu să-L ocrotească pe Regele Charles al III-lea,Coroana și poporul briranic!

 8. Michael says:

  Dumnezeu sa o odihnească in pace …a plecat la ceruri in zi de mare însemnătate…Dumnezeu se pare ca inca mai are nevoie de oameni buni …Sincere Condoleanțe Casei Regale A Marii Britanii ,Poporului Englez .si Casei Regale a României cu care Casa Regala A Marii Britanii are stranse legături …R.I.P. Beloved Queen ⚘

 9. […] Biroul de Presă al Majestății Sale Custodele Coroanei este împuternicit să facă următorul comunicat: […]

 10. […] Presă al Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei a fost împuternicit să emită următorul comunicat: „Majestatea Sa Margareta a României și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie […]

 11. […] Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a trimis o scrisoare Majestății Sale Regelui Charles al III-lea”, arată comunicatul Familiei Regale a României. […]

 12. Liliana Sora says:

  ”… e ușor să urăști, e ușor să faci rău și e ușor să distrugi, dar ai nevoie de o inimă mare și multă tărie pentru a iubi, a face bine și a crea ”spunea Regina Elisabeta a ll-a. Sunt pilde demne de apreciat și de urmat. Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima ceea ce merită un MARE OM, care a trăit o viață dedicată valorilor, o viață deschisă spre oameni, echilibru, stabilitate…, cu demnitate, devotament, loialitate,dicreție, eleganță…
  Drum lin spre îngeri MAJESTATE, iar Dumnezeu să-i primească sufletul în împărăţia sa, oferindu-i lumină şi odihnă veşnică ! Sincere condoleanţe !

 13. Monika Theiss says:

  RIP Beloved Queen Elizabeth II

  God Save the King Charles III

  NIHIL SINE DEO

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51272416
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate