Ora Regelui (474)

TVR 1 – sâmbătă, 15 ianuarie 2022, ora 15.00

În Sala Tronului a Palatului Regal, a avut loc spre sfârșitul anului 2021 tradiționala Seară anuală dedicată de Familia Regală Corpului Diplomatic acreditat la București.

Un bust ce îl reprezintă pe Regele Mihai a fost inaugurat în capitala Regatului Unit al Marii Britanii. Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au întâlnit-o la Castelul Windsor pe Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, apoi pe Lordul Primar al Londrei și au vizitat mai multe instituții din capitala britanică.

Regele Mihai a fost omagiat, în această toamnă, și la Düsseldorf, unde a fost prezentă Alteța Sa Regală Principesa Sofia, ca și la Florența, unde oficialitățile au ales numele Reginei-Mamă Elena pentru o grădină.

În Slovacia, în prezența Principelui Radu, au fost pomeniți cu smerenie Regele Mihai și eroii căzuți pe pământ străin, în Al Doilea Război Mondial.

În țară, centenarul nașterii Regelui Mihai a constituit prilejul a două expoziții din Sinaia: una reunind obiecte personale,organizată în Muzeul Peleș, iar cealaltă, aflată în grădina castelului, cuprinzînd benzi desenate despre istoria Casei Regale.

Filme și fotografii din viața Regelui Mihai și a Reginei-Mamă Elena au fost prezentate în orașul Deva. La Palatul Mogoșoaia, expoziția de pictură și creații vestimentare “Inima Reginei” aduce în atenție ipostaze ale vieții Reginei Maria.

Reluarea ediției din 18 decembrie 2021

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

2 comentarii

 1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Voi urmări, așa ca întotdeauna, cu mare plăcere și interes.Trăiască M.S. Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

 2. V. V. M. says:

  *
  Admiratie si pretuire.
  * * *
  Omagiu si pomenire vesnica lui Mihai Eminescu.
  .
  https://www.facebook.com/icr.telaviv/videos/727637308203768

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40847444
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate