Ora Regelui CXXI

Ora Regelui CXXI poate fi vizionată pe Internet la adresa http://www.tvrplus.ro//editie-ora-regelui-287165.

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, Televiziunea națională a prezentat a o sută douăzeci și una ediție a emisiunii “Ora Regelui”. TVR1, ora 15. Realizatori, Camelia Csiki și Cristina Rădulescu, producător, Lidia Voicu.

Sumarul emisiunii:

– Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, sute de români au întâmpinat Familia Regală în Sinaia, Ploiești, Buzău, Râmnicu-Sărat, Focșani și București. Altețele Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu au parcurs un drum simbolic, cu Trenul Regal, prin care au adus un omagiu Suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria.

– În urmă cu trei sferturi de secol, Regele Mihai s-a adresat pentru prima dată acreditaților misiunilor diplomatice la București. Anul acesta, mesajul Majestății Sale a fost transmis de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu în Holul de Onoare al Castelului Peleș care a găzduit recepția anuală organizată în onoarea Corpului Diplomatic.

– Alteta Sa Regală Principesa Moștenitoare a oferit, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, certificatul de Furnizor al Casei Regale unor companii comerciale din România.

– Săptămâna aceasta, la Ateneul Român, s-au desfășurat Conferințele de Crăciun, ale Royal Institution, aflate sub Înaltul Patronaj al Principesei Moștenitoare Margareta. După Marea Britanie, România este prima țară care organizează asemenea manifestări publice dedicate științei. Invitat special a fost profesorul Joseph Silk, unul dintre cei mai importanţi cosmologi şi astro-fizicieni ai lumii.

– S-a tipărit a treia ediție a cărții ”Baha’u’llah și Era Nouă”, scrisă la începutul secolului al XX-lea de către scriitorul, medicul și lingvistul J.E. Eslemont. Volumul a apărut pentru prima oară în România, în urmă cu 80 de ani și a fost tradus cu ajutorul Reginei Maria.

3 comentarii

 1. Mircea Muntean

  Sänätate multä Majestate si dorm linistit ca santeti langä mine. Sä vä dea D-zeu zile multe si putere. Binecuvantatä sä vä fie coroana si nobletea sufletului. Mä rog pentru Märia ta, si toatä casa Regalä. Mä-nchin cu respect!!

 2. Ovidiu Comanescu

  IN ASTEPTAREA SUVERANULUI

  ”Un rege intelept simte pe cei faradelege si lasa sa treaca roata peste ei.” ”(Pildele lui Solomon,XX ,26)

  Prin comunicatul catre tara al C.F.S.N. din 22 decembrie 1989, toate structurile de putere existente au fost dizolvate. Or, nu se pot dizolva partile componente ale unei puteri, iar puterea insasi, forma de guvernamant, sa subziste.In mod logic si normal,din acest moment, Romania trebuia ca sa revina la Monarhia Constitutionala,deoarece Constitutia din 1923 nu a putut fi suprimata,ci numai impiedicata in fapt,prin forta care a substituit dreptul,aplicarea ei.Revenirea la Constitutia din 1923 ar fi fost,astfel,o actiune fireasca si necesara din punct de vedere legal,deoarece republica in Romania nu s-a instaurat prin vointa poporului,ci prin manevrele politice ale comunistilor romani cu ajutorul Armatei Rosii.
  Dar pentru a face acest pas spre normalitate avem nevoie de o reformare completa a sistemului politic,social si economic. Avem nevoie de un Parlament reprezentativ cu parlamentari proveniti din elita intelectuala a tarii, capabili sa işi asume vointa natiunii romane. Avem nevoie de un Guvern format nu din oameni politici, ci din tehnocraţi capabili sa scoata Romania din criza profunda in care se afla..Avem nevoie de o noua lege a partidelor politice care sa suprime posibilitatea traseismului si a intrarii in partidele politice a oamenilor lipsiti de moralitate si profesionalism. Dar in acelasi timp avem nevoie de legi care sa stimuleze cu adevarat investitiile si functionarea in bune conditii a economiei de piata,respectiv avem nevoie de o adevarata reforma monetara.
  Dar cel mai important este faptul ca sa ne lepadam cu totii de mentalitatile si reflexele comuniste;minciuna,hotia,duplicitata,aroganta,rautate,, lacomia ,lenea si iubirea de arginti.Sa fim cu adevarat crestini,deoarece cu totii suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Sa facem cu totii voia lui Dumnezeu.’’Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua’’.(Matei,VI-33)
  .Sunt ferm convins ca actuala clasa politica,Puterea si Opozitia dimpreuna cu societate civila,va intelege ca prin revenirea noastra la Constitutia din 1923,respectiv prin readucerea pe tronul Romaniei al Unsului lui Dumnezeu,a Majestatii Sale Regelui Mihai I ,vom putea cu adevarat sa fim uniti si totodata vom putea cu adevarat sa revenim la normalitatea istorica,politica,sociala,economica si spirituala a Romaniei intrerupta in mod abuziv in 30 decembrie 1947,deoarece Revolutia anticomunista din Decembrie 1989 se va incheia doar atunci cand vom face acest gest crestin si moral.Daca noi vom face acest gest crestin si moral,Romania in asamblu ei se va impaca cu Dumnezeu. Astept cu nerabdare clipa cand voi putea cumpara ‘’PAINEA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE’’ cu leul romanesc ,respectiv avand moneda nationala cu chipul M.S.REGELE MIHAI I AL ROMANILOR.

  Dumnezeu sa binecuvanteze Coroana Regala si Familia Regala a Romaniei dimpreuna cu Neamul Romanesc!

 3. Cristian. E.

  Traiasca Monarhia si Regele!!! Jos republica stalinista…

Lasa un comentariu

© 2007-2019 © 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 24846512
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate