Ora Regelui CVI

10 mai 1945. Piața Palatului Regal, București

 

Sâmbătă, 23 august 2014, Televiziunea Națională prezintă ediția o sută șase a emisiunii “Ora Regelui”. Emisiunea este reluarea ediției difuzată în data de 22 septembrie 2012. Realizator, Camelia Csiki.

Sumarul emisiunii:

– Majestatea Sa Regele Mihai vorbește despre 23 August 1944, despre anii în care România s-a aflat în cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi despre momentele în care i-a întâlnit pe Hitler şi Mussolini. Fragment din filmul documentar “Regii României”, 2008, realizator Camelia Csiki.

– Pe 21 septembrie, Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu îşi aniversează căsătoria. Nunta s-a oficiat în Elveţia deoarece Regelui Mihai i-a fost permis să se întoarcă în ţară abia în anul 1997. Puteţi vedea imaginile de la Nunta Princiară din exil la “Ora Regelui”, filmate de Dana Deac.

– Muzeul Satului din Bucureşti, cel mai vizitat loc turistic din România, s-a născut din dorinţa unuia dintre regii României. În anul 1936, Regele Carol al II-lea şi Fundaţiile Regale au sprijinit financiar deschiderea celui care avea sa fie al doilea muzeu al aşezărilor rurale în aer liber din lume.

– Emisiunea va cuprinde mărturiile câtorva români din diaspora care se întorc în ţară an de an pentru a fi alături de Regele Mihai.

– Catedrala Mitropolitană din Timişoara, una dintre numeroasele ctitorii regale, a fost inaugurată în toamna anului 1946 în prezenţa Regelui Mihai I.

5 comentarii

 1. SECRIERU IOAN says:

  O EMISIUNE DRAGĂ SUFLETULUI MEU.- CREZUL MEU **MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA** TRAIACĂ MS. REGELE MIHAI AUTORUL EVENIMENTELOR DE LA 23 AUGUST 1944.

 2. Cristian. E. says:

  Traiasca Regele!!!

 3. Știre TVR1, 23 august 2014 says:

  Istoria unei zile mari: Mărturiile Regelui Mihai și a celor care au trăit 23 August 1944 http://stiri.tvr.ro/marturiile-supravietuitorilor-romani-despre-actul-care-a-scurtat-cel-de-al-doilea-razboi-mondial_49119.html

 4. Era iaräsi o emisiune frumoasä si interesantä.

  Multumesc si faceti asa mai departe ORA REGELUI….

  Gratie zilei de cäsätorie a M.S. Principesa de coroanä Margareta a Romäniei impreunä cu M. S. Principele Radu al Romäniei. LA MULTI ANI si casä de piaträ.

  Am un vis si o dorintä la casa regalä a Romäniei.

  Imi doresc ca Romänia sä fie Regat Romänesc impreunä cu o reginä frumoasä M. S. Regina Margareta I. a Romäniei……

  Vä rog foarte frumos, sä-mi impliniti visul si dorinta aceasta…..

  Vä multumesc foarte mult………

  Cu drag,
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania-

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  Altetele Voastre Regale,

  Acum, la aniversarea celor 18 ani de la binecuvantata casatorie a Altetelor Voastre, Va urez din nou, asa cum o fac in fiecare an, ca Domnul si Dumnezeul nostru sa Va vegheze si sa Va binecuvanteze aceastra minunata si fericita casatorie, sa Va tina proaspete dragostea si increderea unuia in celalalt si a amandurora in forta biruitoare a iubirii si unirii intru fericirea de cuplu, dar si pentru implinitoarea satisfactie si multumire de a face impreuna lucruri trainice si benefice pentru tara si natie.

  Fiti alaturi de noi multi multi ani, Altetele Voastre, mana in mana asa cumVa sade atat de bine, si impliniti-Va cu Gratie Divina misiunea nobila pe care V-au lasat-o mostenire Augustii Vostri Inaintasi de pe tronul Romaniei.

  Cu profunda dragoste, credinta si loialitate,
  prof. Diana Lucia Zotescu
  dr. arh. Robert Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36156065
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate