Ora Regelui CV

Sâmbătă, 16 august 2014, Televiziunea Națională prezintă ediţia cu numărul o sută cinci a emisiunii “Ora Regelui”. Realizator, Camelia Csiki, producător, Lidia Voicu. Emisiunea este reluarea ediției difuzată în data de 7 iunie 2014.

Sumarul emisiunii:

– Pe data de 1 iunie 2014, mii de persoane au vizitat Trenul Regal. Familia Regală a României a invitat, într-o călătorie la Craiova, treizeci de vârstnici și tineri beneficiari ai programelor inter-generaționale derulate de Fundația Principesa Margareta a României. Locuitorii orașului i-au primit într-o atmosferă sărbătorească și s-au bucurat de prezența Altețelor Lor Regale Principesa Margareta, Principele Radu și Principele Nicolae la spectacolele organizate de municipalitate în onoarea Lor.

– Bogdan Șerban Iancu îl are ca invitat pe domnul Adrian Cioroianu. Fostul ministru de externe și decanul Facultății de Istorie a Universității București nu se abate de la crezul său: istoria rămâne cea mai frumoasă poveste.

2 comentarii

 1. ion says:

  Trei cuvinte : monarhie constitutionala, parlament unicameral si ASR Principesa Margareta sef al statului . Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Este pentru prima data cand vad filmul vizitei de la Craiova (pana acum vazusem doar fotografiile, dar si acelea erau revelatorii privind amploarea si grandoarea activitatilor organizate de doamna primar Olguta Vasilescu pentru a-si onora inaltii oaspeti regali), iar impresia generala este pe care mi-a lasat-o filmul este coplesitoare: numarul mare de craioveni veniti la gara, festivitatile, protocolul local al oficialitatilor Craiovene administrate magistral de Doamna Primar si de toti cei ce au semnat marea festivitate, de la regizorii si artistii implicati in desfasurarea programului artistic de mare tinuta, pana la tehnicieni si, desigur, spectatorii de mare simtire si caldura susfleteasca ai Baniei.

  Invitarea de catre Altetele Lor a celor 30 de copii si batrani alesi dintre sutele (sau poate miile de) asistati ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei a fost o initiativa de mare sensibilitate care, cu siguranta, a adus fericitilor alesi bucurii de nesters.

  De asemenea, m-a impresionat pana la lacrimi relatarea conductorului trenului privitoare la vizita tarzie – dupa incheierea orelor de vizitarea oferite publicului – a batranului nonagenar care a gasit intelegere la pitorescul conductor, reusind astfel sa strabata, compartiment de compartiment, trenul regal si sa-si satisfaca astfel un vis drag. Multumesc mult, domnule conductor! Mi-ati facut asfel si mie, care sunt doar o cititoare oarecare a blogului, o bucurie personala, ca si cum eu insami as fi fost acolo.

  Nu pot decat sa repet ceea ce am spus acum cateva luni: felicitari si admiratie fara rezerva Doamnei Primar al Craiovei Lia Olguta Vasilescu si tuturor celor implicati in organizarea vizitei regale.
  Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36155980
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate