Ora Regelui CCXXII

Sâmbătă, 11 februarie 2017, Televiziunea națională a prezentat a două sute douăzeci și doua ediție a emisiunii “Ora Regelui”. TVR 1, TVR HD, TVR Moldova, ora 15. TVR International, ora 16.40. Realizator, Bogdan Șerban Iancu. Producător, Lidia Voicu.

Emisiunea a fost redifuzarea ediției din 21 noiembrie 2015.

Sumarul:

– Interviu cu cineastul și senatorul Sorin Iliesiu despre filmul emblemă ,,Monarhia Salvează România” și despre epilogul documentarului artistic ,,Regina Maria – ultima romantică, prima femeie modernă”;
– Cartea ,,Istoria întortocheată a Jaguarului albastru” s-a lansat la Ateneul Român în absența autorului, a Regelui Mihai, dar și a celebrei mașini;
– Designerul vestimentar Alexandru Ciucu – un reportaj despre reușita unui român care crede în pasiunea sa.

3 comentarii

 1. BOG NICO says:

  DOAMNE, OCROTEȘTE-I PE ROMÂNI! TRĂIASCĂ REGELE!

 2. Comentarii pe Facebook says:

  Ioan Secrieru O EMISIUNE DRAGĂ SUFLETULUI MEU
  #
  Dumitrascu Gina Monarhia ar fi singura solutie pentru Romania! La ce nivel sunt tarile care au la conducere diferite forme de regalitate?
  #
  Viorica Tudorache oare cand v-a fi salvata ROMANIA ?
  #
  Ecaterina Denisov Traiasca Regele !
  #
  Tiberiu Szekely Regele Mihai ar fi salvat Romania !!!
  #
  Popa Stefan Lunga vita al Re
  #
  Gheorghe Paraschiv Cata diferenta intre discursul Regelui si cel al asa zisului presedinte ! Poate daca nu am fi avut elementul de comparatie nu am fi fost atat de oripilati de zicerile smechere ale lui Iohannis .
  #
  Mioara Trifanescu Eram departe dacă “conul Iliescu” lasă regele sa vina în tara în 1990! Respect Monarhiei!
  #
  Pollyanna Hangan Bine ar fi !
  #
  Martha Popa Bine ar fi cred ca e singura sansa ca de astia ne-am saturat toti sunt o apa si un pamant!
  #
  Dana Cludia Rus Dragul nostru REGE……sanatate Majestate tara va iubeste .
  #
  Liana Vazdauteanu Asa este. Respect Monarhiei!
  #
  Miruna Mitulescu Respect ! Monarhia ar fi putut salva România!
  #
  Lambrina Radu Respect ! Monarhia toata admiratia ,respectul nostru si multa sănătatea Marelui Rege al nostru MIHAI
  #
  Lambrina Radu Singura Salvare a României Monarhia
  #
  Lambrina Radu Scăpați-ne de Hoții astia si Mincinosii astia!!!

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Este pentru a treia oara cand am urmarit acest episod din “Ora Regelui” printr-o perdea de lacrimi. Vocea si chipul drag al Majestatii Sale Regelui sunt pentru mine, pentru sufletul meu plin de dor si de dragoste fata de Majestatea Sa, un adevarat balsam. De asemenea nu am cuvinte suficient de sugestive pentru a-mi exprima dragostea, admiratia si respectul pentru Marea noastra Regina Maria, Maria-Cea-Farapereche a istoriei noastre. Desi m-am nascut la multi ani de la trista si prematura Sa disparitie, I-am auzit numele rostit cu infinita veneratie si dragoste in evocarile bunicilor si parintilor mei. Cunoscand-O mai apoi, dupa Revolutie, din scrierile Sale, mi-am dat seama cat de mult ma regasesc in trairile Sale, in cautarile Sale pentru sufletul pereche, in temperatura navalnica si clocotitoare a sentimentele Sale, in caldura cu care s-a apropiat de oameni in general si de cei aflati in suferinta, in nevoia Sa imperioasa de a-si crea un ambient (palatul de la Balcik, de exemplu, sau castelul Bran) care sa se potriveasca inaltelor Sale exigente si in care sa se regaseasca si sa-si domoleasca puternicele furtuni sufletesti prin care trecea adesea izvorate fie din alesatura complexa a trairilor Sale, fie datorita contextului istoric al perioadei, fie din bogatia Sa sufleteasca, in necesitatea de a se inconjura de oameni de valoare care sa corespunda marii Sale inteligente si complexitatii caracterului Sau. Toate acestea – si multe altele ce alcatuiesc un sir inepuizabil de calitati care, impreuna, creioneaza personalitatea Sa – fac din Regina Maria un simbol peren al adoratiei nationale. In ce ma priveste, nu voi obosi niciodata – si nici nu voi face economie de cuvinte – in a O evoca la inaltimea personalitatii Sale.

  Din tot ceea ce intreprinde si infaptuieste pentru Romania si pentru noi, poporul Sau, din caldura Sa sufleteasca si adanca Sa implicare, se vede cu claritate ca Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, viitoarea noastra Regina, este o demna urmasa a Reginei Maria, avand in plus si responsabilitatea uriasa a Coroanei.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50989262
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate