Ora Regelui CCX

Concert regal caritabil la Ateneul Roman, de ziua Majestatii Sale Regelui Mihai I, 25 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu

Ora Regelui CCX poate fi vizionată aici.

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, Televiziunea națională a prezentat a două sute zecea ediție a emisiunii “Ora Regelui”. Realizator, Camelia Csiki. Producător, Lidia Voicu.

TVR 1, TVR HD, TVR Moldova, ora 15. TVR Internaţional, ora 16.30.

Sumarul:

– Majestatea Sa Regele Mihai a împlinit 95 de ani și a fost aniversat la Ateneul Român. Pentru al nouălea an, Fundația Principesa Margareta a României a oferit un concert caritabil prin care a adunat fonduri pentru programul Tinere Talente al Fundaţiei. Deja 250 de tineri au reușit să-și ducă mai departe visul datorită acestui program.

– Sportivii paralimpici au fost oaspeţi de onoare la Palatul Elisabeta. Principele Radu i-a felicitat şi i-a încurajat pe cei 12 sportivi paralimpici care au reprezentat în această toamnă România, la Rio. La ceremonie a participat şi ambadasorul Marii Britanii, ţara în care s-au organizat pentru prima dată în istorie jocuri paralimpice, în anul 1948.

– Invitata emisiunii, astronomul Magda Stavinschi, spune povestea „Observatorului Regal din Bucureşti”, inaugurat în anul 1908. Aflăm despre cercetările primilor astronomi români, cum au fost sprijiniți de regina Elisabeta spre a înființa Observatorul Astronomic și Meteorologic și călătorim pe urmele lui Nicolae Donici, prin volumul recent apărut „Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate”.

5 comentarii

 1. Toate cele bune !!Multe impliniri pt emisiunea Ora Regelui si sa devine din ce in ce mai iubita venind cu teme interesante din toate activitatile Familiei Regale si Casei Regale a Romaniei!!

 2. Päcat cä nu sa numit si astronautul renumit HERMANN OBERTH, de origine germanä-säseascä in interviul cu astronomul doamna Magda Stavinschi.
  Hermann Oberth a fäcut mult, pentru Transilvania, Romänia, dar si pentru Germania, unde a stat, pänä cänd a murit.
  Toate cele bune si mult succes !!Multe impliniri pt emisiunea Ora Regelui si sa devine din ce in ce mai iubita venind cu teme interesante din toate activitatile Familiei Regale si Casei Regale a Romaniei!!

 3. Felicitari pt aceasta frumoasa si nobila emisiune tv-Ora Regelui-

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Ca de obicei, emisiunea “Oa Regelui” este o binevenita ora de demnitate si adevar, o adevarata lectie de istorie privind nu doar ziua de ieri, ci si istoria contemporana, cea care se deruleaza chiar sub ochii nostri, pe care o intelegem astfel mai bine si pe care o integram cu mai mare acuratete in contextul general al celor 150 de ani ai Monarhiei in Romania.

  Concertul anual de aniversare a Majestatii Sale Regelui, concert care de 9 ani aduna fonduri destinate de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei sprijinirii artistilor tineri aflati pe traiectoria afirmarii, Inaltele Patronaje Regale menite – inca din vremea Regelui Carol I – a insufleti miscarea sportiva din Romania, reamintirea contributiei decisive a Regilor nostri de a pune bazele unor institutii de invatamant, cultura, arta si stiinta – exemplul infatisat in aceasta editie fiind infiintarea, in 1908, a Observatorului Astronomic, toate acestea sunt deosebit de necesare a intra in constiinta colectiva, atat de indelung lipsita de repere reale, solide si incocntestabil adevarate.

  Aceasta este menirea esentiala a emisiunii “Ora Regelui”, emisiune pe care Televiziunea Nationala, aflata acum la cea de a 60-a sa aniversare, si-o asuma cu curaj si demnitate, si pe care o realizeaza cu inalt profesionalism. Realizatorilor sai, multa pretuire si felicitari !

 5. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  ADMIRATIE PENTRU ASR PRINCIPESA MARGARETA, CUSTODELE COROANEI, CARE PRIN CUVANTU L ADRESAT CU OCAZIA ANIVARSARII IMPLINIRII VARSTEI DE 95 DE ANI A MAJESTATII SALE REGELUI MIHAI, LA ATENEUL ROMAN, A REALIZAT O SINTEZA DEOSEBITA A CARACTERULUI SI DEVOTAMENTULUI SUVERANULUI NOSTRU PENTRU TARA !
  FELICITARI SI DEOSEBITA MEA CONSIDERATIE PENTRU DOAMNA DR. MAGDA STAVINSCHI PENTRU PASIUNEA, DEVOTAMENTUL SI DEOSEBITA PERSEVERENTA PENTRU ASTRONOMIE SI PUNEREA IN LUMINA A MARII PERSONALITATI A ASTRONOMIEI – BOIERUL ROMAN NICOLAE DONICI !
  ADMIRATIE SI FELICITARI PENTRU REALIZATORII EMISIUNII !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50268980
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate