Ora Regelui CCLXXXVIII

Televiziunea Română a transmis sâmbătă, 21 aprilie 2018, ediția cu numărul două sute optezeci și șapte a emisiunii “Ora Regelui”.

 În direct

21 aprilie este data de naştere a Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, deși este cunoscut faptul că suverana britanică este sărbătorită oficial în luna iunie printr-o ceremonie denumită “Trooping the Colour” (“Salutul Culorilor”).  Este o perioadă cu vreme mai prielnică pentru ceremoniile în aer liber atît de îndrăgite de londonezi.

În ziua de naștere a ”celei mai iubite suverane din lume”, cum o numesc, supușii vor fi martori a zeci de salve de tun trase in Hyde Park și la Turnul Londrei.

Discreția și modestia sunt trăsăturile suveranei, dar și seriozitatea și competența cu care își exercită îndatoririle. Regina Elisabeta a II-a este monarhul cu cea mai lungă domnie din Marea Britanie, depașind-o pe stră-străbunica  ei, Regina Victoria.  Pe parcursul domniei, Regina a avut 13 prim-miniștri, a tratat cu 12 președinți ai Statelor Unite ale Americii, cu mii de regi, președinți ori prim-miniștri.

O ediție specială a emisiunii ”Ora Regelui” în care sunt invitați: Excelența Sa domnul Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România, prodecanul Facultății de Istorie a Universițății din București, lector univ. dr. Alin Matei și jurnalistul Ion M.Ioniță, redactor-șef al revistei ”Historia”.

Moderator: Bogdan Șerban-Iancu /  Producători: Lidia Voicu și George Tudor  / Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu și Ruxandra Țuchel

5 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  FELICITARI, CA INTOTDEAUNA REALIZATORILOR !
  TOT CA INTOTDEAUNA VOI VIZIONA CU INTERES SI PLACERE EMISIUNEA !

 2. Florea C. Magdalena says:

  Voi viziona incantata !

 3. Astept cu placere!!!Felicitari echipei emisiunei Ora Regelui!!Toti sunt profesionisti si devotati!!Nihil Sine Deo!!!

 4. jurist Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Voi urmări, așa ca întotdeauna, cu mare plăcere și interes.Trăiască MS Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ! God Save The Queen ! Trăiască MS Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

 5. A fost foarte frumos si interesant la TVRi

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50387163
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate