Vizită regală în Iordania, aprilie 2018

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a fost primită miercuri, 18 aprilie 2018, la Palatul Regal din Amman,  de către Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au fost întâmpinați de suveranul hașemit la intrarea în palat și au avut o întâlnire la care au luat parte membri ai Guvernului iordanian, ai Curții Regale și ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Hașemit al Iordaniei, Excelența Sa dl Nicolae Comănescu.

Cuplul regal român a sosit la Amman duminică, 15 aprilie 2018, în cursul după-amiezii, și a început a doua zi o vizită cu caracter economic în Regatul Hașemit al Iordaniei. Este prima vizită externă a Majestății Sale Margareta, în calitate de șef al Casei Regale a României.

Călătoria la Amman reprezintă a patra vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2018, după Emiratele Arabe Unite (februarie), Regatul Marocului (martie) și Republica Turcia (aprilie).

La Aeroportul Internațional Regina Alia, cuplul regal român a fost întâmpinat de Alteța Sa Regală Principesa Muna Al-Hussein, mama suveranului hașemit, și de ambasadorul României în Iordania.

Custodele Coroanei și Principele Consort sunt însoțiți în vizita din Iordania de un amplu număr de oameni de afaceri reprezentând companii private românești care doresc să se implice economic în Iordania și în țările din regiune. La vizită iau parte membri ai Parlamentului României.

Luni, 16 aprilie, Majestatea Sa Margareta a deschis Forumul Economic România-Iordania, la care participă reprezentanți ai 60 de companii românești și ai 75 de companii iordaniene. Este cea mai mare întâlnire economică dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei organizată în ultimii ani. Forumul se va desfășura în zilele de 16 și 17 aprilie.

La deschiderea forumului au luat parte dl Muhannad Shehadeh, ministru de Stat pentru Investiții al Guvernului Iordaniei, și dl Mussa Maaytah, ministrul Afacerilor Politice și Parlamentare al Guvernului Iordaniei. Discursul introductiv al lucrărilor forumului a fost făcut de ambasadorul României la Amman, ES dl Nicolae Comănescu.

În continuarea vizitei, Majestatea Sa Margareta s-a întâlnit cu Excelența Sa dl Faisal Al-Fayez, președintele Senatului Iordaniei. Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați la intrarea în senat de către președintele și vicepreședintele Camerei Superioare a Parlamentului Regatului Hașemit al Iordaniei.

La întâlnire au luat parte membri ai Senatului Iordaniei și ai Senatului României, precum și ambasadorul României la Amman.

Majestatea Sa și Principele Radu au participat apoi la un prânz oferit de Ambasada României, în prezența unor membri ai Guvernului Iordaniei și ai Curții Regale Hașemite.

Marți, 17 aprilie 2018, lucrările forumului economic au continuat. Delegația oamenilor de afaceri români a vizitat în cursul dimineții companii private iordaniene și unități industriale. În partea a doua a zilei, delegația română s-a întâlnit din nou cu membrii Camerelor de Comerț ale Iordaniei, în prezența ASR Principelui Radu.

Oamenii de afaceri români au avut convorbiri, pe parcursul lucărilor forumului, cu reprezentanții Camerei de Industrie a Iordaniei, ai Camerei de Comerț Amman, ai Camerei de Industrie Amman, ai Asociației Economice Europa-Iordania și ai Asociației Iordaniene de Afaceri.

Tot marți, Principele Radu s-a întâlnit cu ministrul Industriei și Comerțului, Excelența Sa dl Yarub Qudah. La întâlnire a luat parte Excelența Sa dl ambasador al României. Alteța Sa Regală și ministrul iordanian au discutat modalitățile practice de a continua dialogul pe teme de investiții și comerț între cele două țări și de a sprijini oamenii de afaceri români în implementarea proiectelor lor economice în Regatul Hașemit al Iordaniei.

Miercuri, 18 aprilie 2018, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au fost oaspeții Majestății Sale Regelui Abdullah al II-lea la Palatul Regal din Amman.

În cursul zilei de miercuri, delegația de oameni de afaceri români a continuat seria întâlnirilor bilaterale cu reprezentanți ai companiilor și organizațiilor economice din Iordania.

Joi, 19 aprilie 2018, în ultima zi a vizitei în Regatul Hașemit al Iordaniei, Majestatea Sa și Principele Radu s-au întâlnit cu un grup de studenți din universitățile iordaniene, în prezența ministrului Învățământului Superior, profesorul Adel Tweissi. Întâlnirea a avut loc la sediul Societății Regale de Științe și a avut drept scop un schimb de experiență între organizațiile română și iordaniană ale Duke of Edinburgh International Award, ambele aflate sub patronaj regal: organizația din România este sub patronajul Majestății Sale, iar cea din Iordania sub patronajul Alteței Sale Regale Principele El Hassan.

În cursul zilei de joi, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu s-au întâlnit cu Altețele Lor Regale Principele El Hassan și Principesa Sarvath ai Iordaniei. Ambele întâlniri de joi, 19 aprilie, au avut loc în prezența ambasadorului României în Iordania.

La Forumul Economic România-Iordania, Amman

La Senatul Regatului Hașemit al Iordaniei

La Ministerul Industriei și Comerțului

La întâlnirea oamenilor de afaceri români cu Camerele de Comerț iordaniene

La Societatea Regală de Științe

Familia Regală română a vizitat Iordania în anul 1995 (când Regele Mihai și Regina Ana s-au aflat pentru prima oară în această țară), în anul 1996 (când Majestatea Sa Margareta și Principele Radu și-au petrecut luna de miere), precum și în anii 2004, 2010, 2012, 2013, 2014 și 2017.

Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea a vizitat România în anul 2009. În ultimul deceniu, au vizitat de mai multe ori România Altețele Lor Regale Principesa Muna, mama Suveranului, Principele Hassan și Principesa Sarvath, precum și Principesa Rym.

A Royal friendship across the world: Romania and Jordan

King received Custodian of Romanian Crown

Visita ufficiale di Sa Maesta Margareta di Romania in Giordania

18 comentarii

 1. Costel Plugariu says:

  MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA !!!

 2. Solomia Martinas says:

  Mulțumim ! Reprezentați țara noastră cu mândrie !

 3. Nicoleta Pletea says:

  Hristos a inviat! Va multumim frumos pentru invitatia Majestatii Sale pentru 10 Mai. Cu respect, prof. de religie Nicoleta Pletea

 4. BRAVOOO!!!Felicitari din suflet Majestatii Sale Margareta a Romaniei si ASR Principe Radu !!!

 5. Diana Tocitu-Sinaia says:

  Mulțumim, Majestate, pentru tot ceea ce faceți pentru țară!Sunteți sursa noastră de speranță, demnitate și inspirație! Dumnezeu să binecuvânteze întreaga Familie Regală!

 6. Nicoleta Bogaceanu says:

  Felicitări! Reprezentați cu cinste România.

 7. Mihaela Paraschiva_Pitesti says:

  Felicitări și respect pentru tot ceea ce faceți pentru țara!

 8. Antoniu Roman says:

  Bravo! Bravo! Bravo!

 9. Razvan Constantinescu says:

  Felicitari Majestate si multumiri pentru tot ce faceti pentru Romania.

 10. […] Vizită regală în Iordania, 16-19 aprilie 2018 […]

 11. Cristian Sandu says:

  Oare cind vor intelege liderii politici ca proclamarea MS Margareta ca Regina constitutionala a Romaniei reprezinta o necesitate vitala? Cei implicati in miscarea pro-monarhie vom face toate eforturile pentru a-i convinge!

 12. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  TOATA ADMIRATIA PENTRU DIPLOMATIA FAMILIEI REGALE A ROMANIEI !

 13. […] Arabe Unite (februarie), Regatul Marocului (martie), Republica Turcia (aprilie), Regatul Hașemit al Iordaniei (aprilie), Regatul Spaniei (mai), Republica Serbia (iunie), Republica Federală Germania, […]

 14. […] Arabe Unite (februarie), Regatul Marocului (martie), Republica Turcia (aprilie), Regatul Hașemit al Iordaniei (aprilie), Regatul Spaniei (mai), Republica Serbia (iunie), Republica Federală Germania, […]

 15. […] Arabe Unite (februarie), Regatul Marocului (martie), Republica Turcia (aprilie), Regatul Hașemit al Iordaniei (aprilie), Regatul Spaniei (mai), Republica Serbia (iunie), Republica Federală Germania, […]

 16. […] frecvent în acești 20 de ani, în țările noastre și în diverse ocazii regale europene. Cea mai recentă vizită a avut loc la Amman în anul […]

 17. […] Marocului (martie), Republica Turcia (aprilie), Regatul Hașemit al Iordaniei (aprilie), Regatul Spaniei (mai), Serbia (iunie) și Germania […]

 18. […] după Emiratele Arabe Unite (februarie), Regatul Marocului (martie), Republica Turcia (aprilie) și Regatul Hașemit al Iordaniei […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51241727
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate