Ora Regelui CCCXXXIV – ediție specială

 

Emisiunea ”Ora Regelui” de sâmbătă, 23 martie 2019, a fost dedicată Majestății Sale Margareta, care îşi sărbătorește ziua de naștere pe 26 martie. Acesta şi alte subiecte cu şi despre Familia Regală a României,  la TVR 1, TVR Moldova, TVR Internațional şi TVR HD

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

Pentru că viața Custodelui Coroanei Române coincide în mare parte cu exilul Regelui Mihai, “vom vorbi despre aceste personalități importante care, prin exemplul de demnitate pe care l-au oferit, au încercat să modeleze frumos societatea românească, mai ales în ultimii ani. Din viața Majestății Sale Margareta vă aducem cîteva lucruri inedite care îi pot interesa pe adulți și deopotrivă pe copii și adolescenți”, ne-a spus Camelia Csiki, realizatoarea emisiunii Ora Regelui de la TVR 1.

Această ediţie cuprinde şi câteva reportaje din activitatea cotidiană a Familiei Regale în slujba României. Astfel, Majestatea Sa Margareta a oferit elevilor Școlii generale “Regele Mihai” din Capitală un tablou cu Regele Mihai când era adolescent, iar elevii au arătat cât sunt de talentați: au recitat, au cântat și au dansat. Majestatea Sa Margareta s-a arătat interesată să îi ajute cu burse pentru ca talentul lor să nu se risipească.

O veste bună vine, ca un dar de aniversare, de la Brașov. Noua stemă a județului, care cuprinde coroana de oțel a Regelui Carol I, a lui Ferdinand Întregitorul şi a Regelui Mihai, a fost aprobată și va deveni oficială în scurt timp. Pe noua stemă sunt reprezentate cele trei regiuni importante ale Brașovului, una dintre acestea fiind simbolizată prin coroana regală, care ocupă jumatate de stemă. Ea arată legătura pe care Braşovul a avut-o cu regalitatea și amintește că în acest judeţ a fost una dintre locuinţele preferate ale Reginei României Mari.

Venirea primăverii a fost sărbătorită la Palatul Elisabeta de cîțiva copii asistați de Organizația Umanitară Concordia, patronată de Alteța Sa Regală Principesa Maria. Cei mici locuiesc în cel mai sărac cartier din Ploiești, dar au petrecut o după-amiază la Palat, cu fiica Regelui Mihai, zi de care işi vor aminti toată viața.

Cadoul echipei emisiunii Ora Regelui la aniversarea Majestății Sale este un interviu cu jurnalista Danielle Maillefer, din Elveția. Interviul a fost realizat în decembrie 2017, în timpul funeraliilor Regelui Mihai și cuprinde mărturiile  prețioase ale unei prietene a Familiei Regale, mărturii care vor fi prezentate acum, în premieră. Danielle Mailleffer a lucrat ca jurnalist în Statele Unite, Europa, Asia și Oceania și ca specialist în comunicare. A locuit în Elveţia şi a fost prietenă a fiicelor Regelui Mihai, apoi a lucrat timp de doi ani cu Familia Regală, chiar din decembrie 1989. Jurnalista elveţiană a facut parte din echipa care a însoțit-o pe Majestatea Sa Margareta la prima venire în țară, la 18 ianuarie 1990,  și a fost totodată primul director al Fundației Regale Margareta a României.

Ora Regelui se difuzează după următorul program:

TVR 1 – sîmbătă, 23 martie 2019, ora 14.30; TVR HD – sîmbătă, 23 martie 2019, ora 14.30; TVR International – sîmbătă, 23 martie, ora 15.00; TVR Moldova – sîmbătă, 23 martie, ora 15.00 (24 martie, ora 1.00).

6 comentarii

 1. Nelu Igret, Arad says:

  Sunt alaturi de Familia Regala, cu tot sufletul meu!

 2. Victoria Stoian, București says:

  Sănătate multa si numai ginduri bune și frumoase va doresc din suflet draga mea Regină Margareta și tot binele din lume să vă dea Dumnezeu.

 3. Nicoleta Bogaceanu says:

  Ani mulți şi fericiți, Majestatea Voastră! Dumnezeu să vă binecuvânteze! ❤

 4. La Multi ani Majestate , sanatate , bucurii multe si liniste in respectata Casa Regala de Romania. Traditia de Sf Paste este si aceia sa ne impacam cu cei dragi pentruca sangele apa nu se face ! Sperand in mai bine, sparand in impacare si suflarea omeneasca din Romania ca suntem noi, romani, maghiari transilvaneni, sasi, svabi, evrei, basarabeni, bucovineni, ucrainieni din Romania, rusi din Romania , greci din Romania, turci din Romania ori lipoveni sau bulgari din Romania aspiram spre un viitor mai bun, mai uman si speram si cateodata sa avem si clipe de fericire. Fericire nu exista intotdeauna, dar sunt clipe de fericire si acele clipe trebuiesc in special pretuite.
  Cu adanc respect fata de Casa Regala de Romania
  Alaturi de fiica mea sunteti tot cea mi-a mai ramas pe acest Pamant si pe care iubesc.
  Emilian T.Vandenboer

 5. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Voi urmări, așa ca întotdeauna, cu mare plăcere și interes.Trăiască MS Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

 6. Mesaje FB says:

  Ripa Maria La multi ani majestatea voastră!
  #
  Mariana Alexandru Foarte interesantă emisiunea !
  LA MULTI ANI ,MAJESTATE !
  #
  Dorina Teodor mulți ani Majestate!
  #
  Mara Sima La Mulţi Ani Regali Majestatea Voastră ! Trăiască Majestatea Sa Regina Margareta a tuturor românilor !
  #
  Maria Petre O emisiune superbă!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51348198
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate