Ora Regelui CCCXVI

Televiziunea Română a prezentat sâmbătă, 10 noiembrie 2018, a trei sute șaisprezecea ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

Proiectul cultural ”Regina – soldat”. Fotografiile inedite ale Reginei Maria sunt povestea de vitejie și noblețe a Reginei care a demonstrat, cu un veac în urmă, că un om hotărât, cultivat și fermecător poate schimba cursul istoriei.

Majestatea Sa Margareta și  Alteța Sa Regală Principele Radu au fost în Alsacia pentru a onora memoria soldaților români uciși în lagărul de prizonieri ai armatei germane.  Custodele Coroanei  a dorit să aducă omagiu localității Soultzmatt, care a donat Guvernului României, în anul 1919, locul pe care fusese așezat lagărul, pentru a fi transformat în cimitir militar românesc.

Fundația Invictus Games din Marea Britanie care se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Harry, a inspirat Familia Regală română în a sprijini participarea militarilor români la Jocurile Invictus. Anul acesta, echipa României a cucerit cinci medalii la Sydney. Cei 15 militari, veterani ai teatrelor de operații din Irak și Afganistan, s-au aflat în competiție cu 500 de sportivi din 18 țări.

În ”Ora Regelui”, a doua parte a Concertului Regal la care au participat violonista Anna Trifu și pianistul Mihai Diaconescu alături de Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore.  Concertul Caritabil al ”Fundației Principesa Margareta a României” este cel pe care fiica cea mare a Regelui Mihai I l-a dăruit pentru prima oară tatălui său, cu 11 ani în urmă.

Prezintă: Bogdan Șerban – Iancu / Redactori: Valentina Băințan, Sandrino Gavriloaia    Producător: Lidia Voicu / Realizator: Cristina Ionescu

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40212440
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate