Ora Regelui CCCXLII

Televiziunea Română a prezentat sâmbătă, 18 mai 2019, a trei sute patruzeci și doua ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

Sumarul:

De Paști, Familia Regală a făcut o vizită în Regatul Danemarcei. Prima întâlnire pe care a avut-o Majestatea Sa Margareta a României a fost cu Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei, la Palatul Fredensborg.

La slujba de Înviere, biserica noastră ortodoxă din Copenhaga a fost neîncăpătoare. Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au primit lumina sfântă în mijlocul comunității românești din Danemarca, țară în care trăiesc peste 30 000 de compatrioți.

Familia Regală a avut parte de sărbători de Paști sută la sută românești la Reședința României din Copenhaga.

Au urmat întâlniri cu Altețele Lor Regale, Principii Moștenitori Frederik și Mary, la Palatul Amalienborg. Apoi, Majestatea Sa Margareta i-a cucerit pe danezi prin discursul de la Castelul Frederiksberg, sediul Societății Daneze de Politică Externă. Vizita la Copenhaga a continuat la Crucea Roșie Daneză, Comitetul Paralimpic și alte instituții, cu care România colaborează deja, dar și cu oameni de afaceri români și danezi și cu o parte a comunității românești.

Producător: Lidia Voicu
Realizator: Camelia Csiki

5 comentarii

 1. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

  ADMIRATIE PENTRU DIPLOMATIA REGALA ROMANA !
  FELICITARI ORGANIZATORILOR VIZITEI REGALE IN DANEMARCA !
  FELICITARI REALIZATORILOR EMISIUNII PRIVIND VIZITA REGALA IN DANEMARCA !
  TOATE EMISIUNILE “ORA REGELUI” SUNT FACUTE CU ALEASA SIMTIRE SI CU SUFLET !

 2. Diana Lucia Zotescu

  Gratitudine Reginei noastre si Principelui Consort pentru neobosita Lor solie catre comunitatile de romani din diaspora, dar si pentru contactele mereu apropiate cu Familiile Regale ale Europei, cu care se inrudesc strans. Regatul Danemarcei este locul in care si-au stabilit domiciliul cateva zeci de mii de romani care, desi departe de tara, vibreaza profund romaneste, acest lucru fiind vizibil in primirea pe care au facut-o Reginei noastre la Zi Sfanta de Pasti, umpland biserica ortodoxa din Copenhaga.

  Voi urmari cu aceeasi bucurie dintotdeauna emisiunea “Ora Regelui”, ce ne va da imagini si amanunte despre aceasta deosebita vizita.

 3. Mihai Ștefan

  Sănătate Majeatatii Sale Custodele Coroanei Margareta și întregii familii regale a României!

 4. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  Voi urmări, așa ca întotdeauna, cu mare plăcere și interes.Trăiască MS Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

 5. Mihaela

  Sincera admirație și recunoștință Familiei Regale pentru toate eforturile depuse ca România să ocupe din nou un loc onorabil în rândul statelor europene.

  Discursul de la sediul Societății Daneze de Politică Externă este memorabil și ar fi foarte frumos dacă ați putea să îl postați în întregime.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28764075
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate