Ora Regelui (568)

Ediție în premieră

TVR 1 – sâmbătă, 11 noiembrie 2023, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 11 noiembrie 2023, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 16 noiembrie 2023, ora 16.00

­Spectacolul-eveniment al generozității, Concertul Regal Caritabil i-a reunit la Ateneul Român pe mezzosoprana Martiniana Antonie, tenorul Ioan Hotea și Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea. Bursieri, mentori, dar și reprezentanți ai Corpului Diplomatic, personalități din lumea artei și culturii, lideri din lumea afacerilor și parteneri ai Fundației Regale Margareta a României au venit să susțină Programul „Tinere Talente”.

Majestatea Sa Custodele Coroanei române a conferit decorații regale unor personalități și instituții din România și din Marea Britanie. La ceremoniile desfășurate la Castelul Peleș, au participat invitați de prestigiu din mediul economic, din diplomație și din societatea civilă. În Holul de Onoare, a avut loc sărbătorirea a peste 140 de ani de relații bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii. Doamna Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA la București, a menționat admirația pe care predecesorii Excelenței Sale au manifestat-o pentru calitățile Reginei Elisabeta și ale Reginei Maria, precum și pentru personalitatea extraordinară a Regelui Mihai.

Domnul Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, și-a încheiat mandatul diplomatic la București. În „Ora Regelui”, aflăm de la Excelența Sa cu ce impresii pleacă din țara noastră.  

Prezentator: Camelia Csiki / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizatori: Camelia Csiki,  Adelina Dumitrescu, Diana Ilica         

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Astept cu fireasca nerabdare acest episod al ‘Orei Regelui’, un dar pe care il primim saptamanal, in fiecare sambata, la ora 14:30, de la TVR. Acest program vine sa suplineasca ignoranta inca mentinuta de programa scolara, care perpetueaza, la 34 de ani de la Revolutie, carentele de informare din manualele de istorie din gimnaziu si liceu. Comunistii si vechii securisti nu vor sa se dea iesiti din paine, ei capusand si infectand in continuare toate mediile sociale si sursele de informare. Rezilienta raului, in toate formele sale abjecte de manifestare, incearca sa fie mai tare decat influenta binelui. Cunoasterea adevarului despre Coroana, Monarhie si Rege / Regina este parte integranta si necesara a acestui bine.

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411614
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate