Ora Regelui (559)

TVR 1 sâmbătă, 9 septembrie 2023, ora 14.30 / TVR Internațional sâmbătă, 9 septembrie 2023, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 14 septembrie 2023, ora 16.00

Istoria centenară a relațiilor dintre Sfântul Scaun și Casa Regală a României a fost completată de întrevederea pe care au avut-o, anul trecut, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu cu Suveranul Pontif. Vizita Familiei Regale la Roma a cuprins reuniuni la organizații caritabile, la Spitalul Pediatric Bambino Gesu, la centrele sociale ale Comunității Sant’Egidio, la Crucea Roșie Italiană, la Comitetul Olimpic și Paralimpic și la Academia de Studii Militare. Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Regatul României și Ordinul Suveran de Malta, Custodele Coroanei române și Principele Consort au fost invitați în Palatul Magistral din Roma.

În „Ora Regelui” de sîmbătă, aducem povestea acestor întâlniri istorice, diplomatice, culturale, dar și personale, atât pentru Familia Regală cât și pentru gazdele sale din Italia, țara în care trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate.

Prezentator: Camelia Csiki / Producător: Lidia Voicu

Director de imagine: Claudiu Petringenaru / Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizator:  Camelia Csiki

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50973522
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate