Ora Regelui (400)

EDIȚIE JUBILIARĂ

Televiziunea Română prezintă ediția cu numărul 400 a emisiunii “Ora Regelui” * TVR 1 – sâmbătă, 11 iulie 2020, ora 14.30 (15 iulie, ora 4.25) * TVR Moldova – duminică, 12 iulie, ora 17.00 (13 iulie, ora 1.40)

Vizită regală la Paris și Reims

La exact 100 de ani de la istorica vizită a Reginei Maria la Paris, în timpul Conferinței de Pace, unde a negociat cu succes interesele României, autoritățile Statului francez au invitat pe Majestatea Sa Custodele Coroanei române într-o vizită care a refăcut traseul urmat de suverana României Mari.

Palatul Elysées, Senatul Franței, Ministerul de Externe (Quai d’Orsay), Palatul Luvru, orașul Reims, locul încoronării Regilor Franței, au fost câteva dintre instituțiile vizitate. La Senat și la Ministerul de Externe, autoritățile franceze au prezentat documente importante pentru relațiile bilaterale.

Academia Franceză a expus de asemenea documente de o valoare excepțională, legate de România. Instituția a conferit Majestății Sale Margareta Medalia Academiei Franceze.

Redifuzarea ediției din 11 mai 2019

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

 

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu

    Este un episod al “Orei Regelui” pe care, revazandu-l, mi-am reamintit atatea date esentiale referitoare la vizita istorica in Franta a iubitei noastre Regine Maria, cea caare a lasat urme de nesters in istoria noastra si in inima tuturor romanilor, dar si pe oriunde si-a purtat pasii si in memoria oricarei personalitati cu care s-a intalnit cu scopul de a-si servi tara.

    Neuitata fie-i urma iin filele istoriei noastre si in sufletele si inimile romanilor !

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29682813
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate