Nunta de Platină

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord și Alteța Sa Regală Principele Philip, Duce de Edinburg, sărbătoresc astăzi Nunta de Platină (șaptezeci de ani de la căsătoria lor). La 20 noiembrie 1947, la ora 10.30 dimineața, în Abația Westminster, la Londra, a avut loc slujba de cununie a Principesei Elisabeta a Marii Britanii cu Principele Philip. Prima căsătorie regală a fost oficiată la Westminster Abbey în ziua de 11 noiembrie 1100.

Regele Mihai și mama sa, Regina Elena, au luat parte la sărbătoare, iar apoi s-au întors în România, de unde au fost forţaţi să plece pe 3 spre 4 ianuarie 1948. Cu ocazia ceremoniilor nunții regale britanice, Regele Mihai a întâlnit pentru prima oară pe Principesa Ana de Bourbon, viitoarea Regină Ana a României. Majestăţile Lor și-au amintit mereu cu amuzament scena întâlnirii lor de la Hotelul Claridge’s, atunci când, emoţionată, Principesa Ana, deşi îmbrăcată în rochie, l-a salutat cu mâna la chipiu pe Regele Mihai, îmbrăcat în uniformă de amiral.

Familia Regală română a fost prezentă la Londra, la sărbătorirea Nunții de Argint a suveranilor britanici, în anul 1972, la cea a Nunții de Aur, în anul 1997, precum și la cea a Nunții de Diamant, în anul 2007. Nunta de Platină a Majestății Sale și a Alteței Sale Regale este sărbătorită în seara aceasta printr-o cină de familie, la Castelul Windsor.

Custodele Coroanei și Principele Radu trimit astăzi un mesaj de felicitare Majestății Sale Reginei Elisabeta a II-a și ASR Ducelui de Edinburgh.

La mulți ani!

www.royal.uk/

6 comentarii

 1. Nicoleta Bogaceanu says:

  La mulți ani! ❤

 2. Liliana Sora says:

  Sărbătorirea Nunţii de Platină este o impresionantă dovadă de spirit tolerant , de încredere şi respect , de întelegere şi echilibru interior, de iubire şi dragoste împărtăşită…, de care au dat dovadă în toţi aceşti ani de căsătorie.
  ” Încrederea, omenia, credința, deschid lacătele fericirii și luminii din inimă.”
  La multi ani !

 3. GABRIELA says:

  La mulți ani!

 4. LA MULTI ANI – HAPPY BIRTHDAY, YOUR MAJESTY –
  HERZLICHE GLÜCKWÜNSCHE ZUR PLATIN-HOCHZEIT, MAJESTÄT
  AUS DEUTSCHLAND / GERMANY

 5. Cristian Sandu says:

  Multi inainte!

 6. LA MULTI ANI !!! ALL THE BEST!!!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50974474
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate