Mesajul de Crăciun 2009 al Regelui Mihai I

IMG_7334

Români,

Dumnezeu mi-a dat o viață lungă. De Crăciun și Anul Nou, din țară sau din exil, m-am adresat de zeci de ori vouă, părinților și bunicilor voștri. Oricare a fost împrejurarea istorică prin care am trecut, am considerat că cea mai mare valoare a României sunteți voi, oamenii ei, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă.

Țara noastră a ajuns într-un punct important al istoriei ei. Suntem în NATO și în Uniunea Europeană, am atins un anume grad de democrație, libertate și prosperitate. Am început să cunoaștem, din nou, gustul dezvoltării și binefacerile ei.

Alegerile libere sunt fundamentul democrației. Dar ele sunt utile doar dacă aduc o guvernare mai bună, pentru ca țara să se dezvolte.

Criza economică, prezentă în întreaga lume, ne îngrijorează, de aproape doi ani încoace. Anul 2010 pare să aducă semne mai bune, iar o administrare competentă va putea feri țara de multe neajunsuri.

Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre. Ei toți au fost călăuziți de simțul datoriei, de curaj si de altruism. Vom pierde respectul și încrederea lumii față de România dacă vom continua să ne abatem de la aceste idealuri.

Crăciunul și Anul Nou sunt ocazii în care familia fiecăruia se adună pentru a se bucura împreună de iubire, gânduri bune și grija unuia față de celălalt. Vă transmit tuturor afecțiunea mea și a Casei Regale. Familia mea a fost, în anul 2009, în prima linie a vieții publice, susținând sute de acțiuni în țară și în străinătate. Anul viitor vom fi prezenți în București și în întreaga țară, precum și în Europa și lumea întreagă, încercând să aducem un viitor mai bun românilor.

Vom fi mereu alături de voi, păzind valorile Statului și ale națiunii noastre.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai I

Castelul Săvârșin, 24 decembrie 2009

39 comentarii

 1. bogdan says:

  La Multi Ani, Majestate!
  Multumim pentru gandurile frumoase.

 2. Valeria Heres says:

  Majestate, multumesc pentru mesajul plin de intelepciune si cuvinte frumoase la adresa poporului roman, care in ciuda a tuturor lucrurilor inca mai spera in ceva mai bun pentru bunastare.
  Iarna asta sa fie mai buna ca toate de pana acum! In ciuda a toate si tuturor, sa ne bucuram de impliniri si reusite! Sa ne ajute Dumnezeu !

 3. mihaela nihil sine deo says:

  Amin, Majestate! dar romanii inca nu Va merita, comunismul i-a indobitocit incat nici la 20 de ani dupa nu constientizeaza ca Monarhia e calea de drept ptr tara asta! Doamne-ajuta!

 4. Andreea says:

  Multumiri pentru cuvintele frumoase! La multi ani!

 5. Bogdan Cornea says:

  Mesajul Majestatii Sale este lucid si de o acuitate extraordinara in a puncta minusurile si plusurile societatii romanesti. Sper ca romanii si autoritatile sa ia aminte la aceste vorbe intelepte! Multumin Majestate!

  Traiasca Regele si Familia Regala!

 6. Așa să ne ajute Dumnezeu,Majestate !

 7. Romeo Tarhon says:

  De peste patru decenii, de cand ma stiu ca exist si nu mai sunt copil, primesc in auz, in vaz si in suflet, direct acasa, dureros de multa vreme doar pe calea undelor radio interzise candva, prin “Radio Europa Libera”, mesajul de Craciun si Anul Nou al Majestatii Voastre si de tot atata amar vreme, an de an, Craciun de Craciun, iarna de iarna si speranta de speranta nu reusesc sa ma dezbar de un tainic si nebarbatesc obicei: acela de a lacrima sfios, dinspre suflet spre pleoape, cald rascolit, molcom invaluit si mirific miscat launtric atunci cand razbate spre mine, si spre mine, adanc in mine, mesajul de Sarbatori al Regelui. Al Regelui meu. Si al meu…Aceasta apartenenta la marea lacrima nationala, de durere sau bucurie, aceasta posesie si simtire colectiva indefinibila, aceasta spiritualitate comuna in care ma confund cu teribila placere de crestin anonim, constient ca imi ofer picatura mea de energie pozitiva, de gand bun si curat, de speranta si vis, ma face sa lacrimez intim si reflex doar si cand Regele ne vorbeste si imi vorbeste si mie, mai ales de Craciun si Anul Nou. Este greu de descris fizic si metafizic vibratia, oscilatia, ondulatia, reverberatia sufleteasca si trupeasca pe frecventa si lungimea de unda a firescului, a omenescului si obstescului fenomen de rezonanta mirifica, de contopire si amplificare. Iubire se chema? Dragoste de Om, de Tara si Rege se cheama?…Este o minune si o minunatie sa fim contemporani cu Regele!

 8. Daniela L. says:

  Sa va dea Dumnezeu ani alaturi de noi!

 9. G.P. says:

  Va multumesc,Majestatea Voastra !
  Un Craciun foarte fericit va doresc si La Multi, Multi Ani !

 10. Mariana Haulica says:

  multi ani si viata lunga,pacat ca dumnezeu,majestate,nu v-a dat si o domnie lunga…

 11. MARIUS THEODOR IONESCU says:

  LA MULTI ANI MAIESTATE SARBATORI FERICITE VA MULTUMIM FRUMOS PENTRU CUVINTELE PLINE DE INTELEPCIUNE PE CARE NI LE ATI ADRESAT SPER CATOTI ROMANII SA TRAGA INVATAMINTELE NECESARE,FIE CA PRUNCUL ISUS NASCUT IN IESLE SA VA OCROTEASCA PE DUMNEAVOASTRA SI INTREAGA FAMILIE REGALA IAR STEAUA DIN BETHELEM SA VA LUMINEZE VIATA SA AVETI PARTE IN NOUL AN NUMAI DE BUCURII IMPLINIRI REINOIRI SI NUMAI REUSITE IN TOT CE INTREPRINDETI ,NOUL AN CU BINE CU MULTA SANATATE TRAIASCA ROMANIA TRAIASCA DINASTIA CU DEOSEBIT RESPECT SARUTA MANA AL DUMNEAVOASTRA SUPUS CREDINCIOS MARIUS THEODOR IONESCU

 12. Realitatea TV says:

  Regele Mihai: Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața

  http://www.realitatea.net/regele-mihai–cinismul–interesul-ingust-%C8%99i-la%C8%99itatea-nu-trebuie-sa-ne-ocupe-via%C8%9Ba_693125.html

 13. Radio România Actualități says:

  Ascultați înregistrarea audio a mesajului Regelui Mihai I pentru Anul Nou 2010

  http://www.romania-actualitati.ro/un_guvern_competent_poate_feri_tara_de_multe_neajunsuri-7871

 14. ZIARE.COM says:

  Majestatea Sa Regele Mihai I a respectat traditia suveranilor si nu a uitat sa se adreseze romanilor cu un mesaj de Craciun si Anul Nou.

  http://www.ziare.com/actual/eveniment/12-26-2009/regele-mihai-a-transmis-romanilor-un-mesaj-de-sarbatori-983190

 15. ramo says:

  “Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credintă si fără memorie.” AMIN! Se pare ca foarte putini inteleg aceste lucruri si tind sa treaca in extreme. Niciodata nu m-am simtit mai apropiata de Biserica. Parca unii trag dintr-o parte si altii dintr-alta, cu toata forta, si desconsidera importanta memoriei. Da…chiar pana si cei mai evoluati (sau poate mai ales ei?:) ). Am inteles cum se pastreaza esenta conceptelor cu ajutorul exremelor, dar parca sunt din ce in ce mai obosita. Perioada asta de Craciun m-a epuizat psihic. Fiecare se roaga cu foarte mare intensitate, pentru….ALTCEVA. In Orientul Mijlociu sufera ca nu-s intelesi, ca nu sunt liberi, ca nu se pot bucura de viata in pace, urasc vestul si isi urasc proprii leaderi. In Africa se roaga sa nu mai moara de foame si sa aiba un trai mai bun, si ei, spre deosebire de Est, chiar se uita admirativ la SUA si asteapta sa fie ridicati din saracie. Americanii sunt cu dorinte care de care mai variate si egoiste, fiecare cu vreo enshpe mii. Europa e destul de relaxata si se bucura de sarbatori si se roaga sa treaca, daca se poate, criza, si sa vina cat mai repede momentul cand iarasi nu o sa-i mai pese de cei cu muste pe ochi…ca doar iti sta cumva pe creier daca trebuie sa te gandesti la toate relele lumii. Cel mai usor e sa intorci spatele si sa te bucuri de viata ta colorata. E foarte frumos in negare. Vedeti, drama? La asta se adauga si dorinte individuale ale fiecaruia, care mai de care mai ciudate. Si toti asteapta ca toate sa pice din cer. Fara responsabilitate, fara dedicatie, fara iubire pentru aproape. Si cei cu iubire, tot de la Dumnezeu asteapta miracolele , nu ar face ei prea multe. Va spun, daca as fi Dumnezeu cred ca as plange incontinuu. De fapt, cu totii ne dorim aceleasi lucruri, dar peste aspiratiile comune se suprapun unele dorinte in contradictoriu, care de care mai variate si unele chiar ciudate rau. Asa se intampla cand amesteci substantele… Asta este. Suntem interdependenti. Traim impreuna, suferim impreuna, murim impreuna, visam impreuna.

 16. Regele Mihai este si ramane cel mai mare monarh al tuturor romanilor,al tuturor timpurilor,al mapamondului,un simbol al sacralitatii romanesti,un Rege in adevaratul sens al cuvantului care si-a jertfit
  intreaga viata pentru binele tuturor romanilor.Este totusi un progres ca dupa 50 de ani de comunism putem asculta mesajul Majestatii Sale fie la televizor,fie la radio.Sa speram ca anul 2010 va aduce si Regelui Mihai mai multi prieteni si poate o reintoarcere a romaniei la monarhie.
  sarbatori fericite intregii familii regale.

 17. cipslim says:

  Maria ta, multumim de cuvinte alese in prag de Craciun . Va veni vremea si s-or indrepta lucrurile si pe plaiurile noastre, fara indoiala, singura nedumerire este cand.
  Sa va dea Dumnezau viata lunga si intelepciune sa vedeti cele ce trebuiesc facute, rabdare sa le faceti si putere sa le indepliniti.
  Un Craciun ferici si un an nou cu bucurii.

 18. Romeo Tarhon, Mi.R.A. says:

  Gheorghe Giovanni Teava 27 decembrie la 01:01
  Vă doresc succes în activitate şi sper să colaborăm bine în viitor !
  Transmiteţi vă rog familiei regale, din partea “Mişcării Virtuale DACIA” Sărbători Fericite şi un An Nou cu bucurii şi sănătate !

 19. Romulus Dan Bușnea says:

  Mesajul Regelui, mesaj de suflet românesc
  Fraze simple, clare. Fără conotaţii festiviste, deloc pompoase precum discursurile politicienilor sau ultimilor noştri preşedinţi de stat. Fraze care denotă patriotism, spirit profund, credinţă în Dumnezeu, în poporul român şi în valorile sale fundamentale.
  Acest mesaj redă cum nu se poate mai bine, profilul Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, cel care s-a implicat cu toată fiinţa în momentele de grea cumpănă ale ţării, momente care au marcat destinul neamului românesc.
  Portretul Regelui văzut prin oglinda istoriei, este pe de o parte, cel al omului care a avut de înfruntat o perioadă extrem de zbuciumată din viaţa ţării şi care a făcut-o cu un simţ de sacrificiu şi dăruire exemplare, iar pe de altă parte, cel al omului şi românului adevărat, care a trebuit să demonstreze în toate împrejurările, că este rege, şi a reuşit pe deplin. Cuvintele, faptele şi atitudinea dintotdeauna a Regelui Mihai, reprezintă dovada faptului că regalitatea a fost, este şi va fi promotoarea unor valori fundamentale precum: sacrificiul, onoarea, onestitatea, demnitatea, subordonarea propriilor interese intereselor ţării. ,,Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie”, spunea Regele Mihai în mesajul de Anul Nou, care pledează pentru România şi oamenii ei, pentru o lume mai plină de iubire, împotriva ruperii de tradiţie şi a pierderii măsurii. Constanţa unei datorii împlinite, este fundamentul pe care şi-a clădit personalitatea marcantă Regele Mihai, cel a cărui viaţă respiră românitate, cel care şi-a unit pe veci destinul cu ţara sa, România.
  La Mulţi Ani Majestate! La Mulţi Ani Familiei Regale şi tuturor românilor!
  Romulus Dan Busnea 27.12.2009

 20. ALEXANDRU zARNESCU says:

  Multumim Majestate ! La multi ani !!!

 21. casleanu giorgica says:

  Doresc din inima, ca toti membrii Casei Regale a Romaniei sa aiba zile senine, cu multa bucurie, sanatate si belsug. SARBATORI FERICITE ! LA MULTI ANI !

 22. TVR1 says:

  Mesajul Regelui Mihai de Anul Nou 2010

  http://www.tvr.ro/actualitate.php?play=74544

 23. Mirra says:

  Familia Regală la slujba de Crăciun în Săvârșin, 27 decembrie 2009

  http://savarsin.wordpress.com/2009/12/26/vizita-regala-in-biserica-ortodoxa-din-savarsin/

 24. Mihai Niculescu says:

  Va multumesc pentru mesaj. Craciun fericit si La Multi Ani intregii echipe care se ocupa de imaginea in virtual a Casei Regale. An Nou Fericit !

 25. Lucian Doru says:

  Toate urarile de bine, viata lunga, sanatate si un an bun intregii Familii Regale a Romaniei!! La Multi Ani!

 26. Voicu Marinel says:

  La multi ani Maiestatii Voastre si familiei Voastre!
  Sa va dea Dumneeu viata lunga, bucurie si fericire, caci noroc poate ca nu prea a fost.
  Sper cat mai curand sa reveniti pe tronul Romaniei ca unsul lui Dumnezeu, Rege al romanilor.

 27. Codrin says:

  Mesajul Regelui Mihai reprezinta pentru noi un reper de directie nationala in vremuri tulburi!
   
  Cu alesa consideratie,
   
  Codrin

 28. MARIUS FUNIERU says:

  ”LA MUTI ANI MAJESTATE ” VA DORESC DIN TOATA INIMA CA ANUL 2010 sa va aduca multa sanatate si dorinte implinite .

 29. DDavid says:

  Majestatea Voastra,
  Va mutumim pentru gandurile frumoase pe care in zi sfanta de Craciun le-ati adresat poporului vostru, oglindind un spirit nobil si intelept precum si dragostea de tara si popor din sufletul Majestatii Voastre.
  Sunteti un exemplu de urmat pentru noi toti si sunt mandra sa va numesc Regele meu. Poporul vostru are nevoie de Dumneavoastra, si sper sa ne desteptam cat mai curand, pentru a va putea intoarce dragostea si respectul pe care Dumneavoastra ni le-ati aratat noua mereu .
  La randul meu va urez in prag de An Nou, sa ne traiti ani cati mai multi in sanatate si putere.
  Dumnezeu sa va ocroteasca pe Dumneavoastra si familia Dumneavoastra si sa va aiba in paza!

 30. Nagy Ramona Anda says:

  Va multumim din suflet pentru urarile frumoase care ne aduc mangaiere in suflete.Va transmitem si noi tot ce e mai bun si mai frumos pe lume , dumneavoastra si familiei dumneavoastre…

 31. Ioana Clara Enescu says:

  In vremurile acestea tulburi pe care le traim, Maiestatea Voastra, alaturi de augusta Dumneavoastra familie, ramaneti repere de limpezime, frumusete, intelepciune si dreptate. Multumesc, Maiestate, pentru mesajul minunat pe care l-ati transmis pentru 2010!
  Va doresc din tot sufletul sa va daruiasca Dumnezeu multi ani sanatosi si multe bucurii alaturi de cei dragi! La multi ani!
  Va imbratisez cu inima,
  Ioana Clara Enescu

 32. simona croitoriu says:

  Va multumim ca va ginditi la noi si la tara. Va doresc sanatate si multi ani in care sa ne fiti alaturi, pentru multi dintre noi reprezentati lumina, normalitatea, eleganta, simbolul libertatii si demnitatii Romaniei. Sa fiti ocrotit de rele, sa va bucurati de noul an, LA MULTI ANI, Majestate!
  avocat Simona Croitoriu

 33. andy says:

  va multumim si va dedic un videoclip http://www.trilulilu.ro/lumipeweb/ab7946e3267a68

 34. Rolland says:

  La multi ani cu sanatate MAJESTATII SALE -REGELE MIHAI-dinpartea fiului lui Ovidiu Cercel..!

 35. Jugureanu Ionut says:

  La multi ani, Majestate!
  Sa ne traiti, intru propasirea Neamului si a valorlor sale perene!
  Va multumim pentru ceea ce sunteti, pentru ceea ce faceti, pentru ceea ce spuneti!

 36. Mesaje says:

  Spune anului ce vine, sa-ti aduca numai bine…
  Si mai spune-i sa iti dea, tot ce vrea inima ta…
  Fericire, sanatate si multi bani
  “La Anu’si La Multi Ani!”

 37. Niculescu Valentin says:

  Traiasca Regele!- Inca mai asteptam….

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40149392
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate