Mesajul Majestății Sale pentru locuitorii din Iurceni, Republica Moldova

În ziua de 4 august 2019 a avut loc inaugurarea oficială a Troiței Ostășești din Iurceni, Raionul Nisporeni, ridicată în anii 1942 – 1943, în timpul domniei Regelui Mihai I, și înlăturată din Parcul Fântâna Mare în perioada sovietică.

Troița Ostășească a fost restaurată din inițiativa Asociației Obștești “Faptă, nu Vorbă”. Locuitorii din Iurceni consideră troița drept cartea lor de vizită și o numesc “o bijuterie”.

Fotografia de mai jos înfățișează pe tinerii care au readus comunității din Iurceni o parte esențială din identitatea și din istoria lor contemporană.

©Ungheni News

3 comentarii

 1. Liliana Sora says:

  Încă o dovadă că ” trecutul nu este o arhivă, o magazie, unde scuturând praful, găseşti şi azi şi mâine şi poimâine aceleaşi lucruri, mai uzate, mai şterse, dar în fapt aceleaşi. Trecutul trăieşte, e viu…”
  Tot respectul pentru membrii Asociaţiei care, îmbinând armonios , ceea ce simt, ceea ce gândesc, ceea ce spun şi ceea ce fac îşi merită numele ”Faptă, nu Vorbă”.

 2. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  ONOARE SI NEUITARE PENTRU EROII ROMANI CAZUTI PENTRU APARAREA GLIEI STRABUNE !
  FELICITARI, RESPECT SI ADMIRATIE PENTRU RESTAURATORII TROITEI DIN COMUNA IURCENI, MEMBRILOR ASOCIATIEI OBSTESTI “FAPTA NU VORBA”, TUTUROR CONTRIBUITORILOR DIN PUNCT DE VEDERE MATERIAL SI SUFLETESTE LA ACEASTA FAPTA !
  NEAMUL ROMANESC NU VA VA UITA !

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Calde felicitari si multumiri pentru gestul vostru, iubiti frati basarabeni. Noi, cei de aici de peste Prut, va asiguram de dragostea si suportul nostru.

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411722
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate