Mesajul Majestății Sale Custodele Coroanei către societatea românească

2 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu

  Majestatea Voastra,

  Sunt personal profund recunoscatoare si miscata de Mesajul atat de plin de simtire si implicare al Majestatii Voastre – ca Regina si Presedinta a SRCR – un mesaj care cu siguranta va merge direct la inimile celor atat de greu incercati de acest nefericit eveniment.

  Doresc din suflet ca evenimentul in cauza sa fie doar o drama – si nu o tragedie – pentru ca multe (daca nu toate) elemente ale anchetei conduc mai degraba spre concluzia ca avem de a face cu o rapire in vederea traficarii decat cu un omor.

  Din aceasta perspectiva as dori sa O rog pe Majestatea Voastra ca, uzand atat de pozitia Voastra ca Presedinta a Societatii Romane de Cruce Rosie precum si de imensul prestigiu international al Majestatii Voastre, sa initiati o actiune integrata , internationala, a tuturor organizatiilor de Cruce Rosie din strainatate, de cautare atat a celor doua inocente victime (ce pot fi totusi inca in viata), dar si a altora – poate zeci de mii din toata lumea – cu o soarta similara, victime ale traficantilor de carne vie. Aceasta ar fi nu doar un ajutor pretios dat autoritatilor romane si internatiionale care si-au facut un scop din aceasta preocupare, ci si o continuare a rolului pe care Crucea Rosie Internationala si l-a asumat, dupa cel de al II-lea Razboi Mondial, de cautare, prin toata lumea, adesea cu succes, a supravietuitorilor Lagarelor de exterminare naziste, pe care deseori a reusit sa-i redea familiilor. Stiu ca va fi un efort indelung, laborios si uneori primejdios, dar fiecare caz rezolvat va insemna atat o mare victorie, cat si o imensa bucurie pentru cei ce se zbat acum in deznadejde (ma refer atat la victime, cat si la familiile lor).

  Va multumesc inca o data, Majestatea Voastra, si imi cer scuze daca idea mea a fost deja avuta in vedere si inclusa in eforturile SRCR.

  Cu aceeasi neprecupetita loialitate, dragoste si credinta in valorile Monarhiei si Coroanei Regale,

  prof. Diana Lucia Zotescu
  dr. arh. Robert Eugen Zotescu

 2. Pantea Alexandru-Sorin

  Majestatea Voastra,

  Cu totii suntem vinovati. Astfel de orori nu s-ar fi putut intampla fara complicitatea tacerii noastre. Raul nu putea fi plasmuit fara nepasarea noastra. Imi este greu sa cred ca nimeni, atatia ani, nu a banuit nimic, nu a simtit nimic. In ultimii ani romanii s-au inconjurat de ziduri vazute si nevazute si, din pacate, acest lucru a devenit o trasatura a natiunii noastre. Si cred ca ar mai fi ceva: o uitare ce se asterne peste mintile noastre intr-un fel inspaimantator. Isi mai aminteste cineva in aceste momente de “cazul Sorina”? Acum cateva saptamani doar despre acest caz se discuta. Astazi am uitat cu desavarsire de ea ca si de durerea provocata. Sunt convins ca peste un timp vom uita si de “cazul Caracal” fara sa invatam nimic. Cred ca putem vorbi de o alienare a simturilor si sentimentelor acestui popor.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28722800
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate