Mesajul Custodelui Coroanei la un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial

 

 

17 comentarii

 1. Iovanescu constanța says:

  Mă bucur că ne inzestrezi memoria cu istoria trecutului !

 2. Comentarii pe Facebook says:

  Adrian Voloc TRĂIASCĂ REGELE! TRĂIASCĂ REGATUL MARE ȘI UNIT AL ROMÂNIEI! PENTRU ȚARĂ ȘI REGE!
  #
  Tudor R. Vişan-Miu Acest mesaj magistral este în sine un argument pentru redarea rolului statal Dinastiei, spre a asigura continuitatea istorică. Cine are căderea de a patrona, de la vârful statului, centenarul Marii Uniri, dacă nu Casa Regală?
  #
  Ani Mun Respect si memorie veșnica înaintașilor nostri! Istoria continua sa fie scrisa si azi depinde de noi toti care este si va fi prezentul si viitorul mai ales ca se urmărește ștergerea identității naționale etc…
  #
  Aurel Socoliuc Garanția pentru suveranitatea și independența statului nu poate veni decât de la cei sare au realizat-o Monarhia .

 3. DODE VASILE says:

  “Poporul care nu-si cunoaste trecutul nu are nici viitor!”

 4. Magda Teodorescu says:

  Multe familii au în trecutul lor rude, bunici, străbunici care au luptat în Marele Război și după aceea, pentru respingerea trupelor lui Bela Kun, în 1919. Pentru unii războiul nu s-a încheiat în 1918, ci în 1919. Sper ca nimeni să nu uite că Armata Regală a fost aceea ca a reacționat prima împotriva comunismului ce se dorea impus perfid. Îmi doresc din tot sufletul ca în 2018 România să fie din nou REGATUL ROMÂNIEI. Așa să ne ajute Dumnezeu!

 5. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  MARELE REGE FERDINAND I CEL LOIAL SI INTREGITOR DE TARA, A RATIFICAT HOTARAREA CONSILIULUI DE COROANA, SI ASTFEL LA 15 AUGUST STIL VECHI, SUB PROTECTIA SFINTEI FECIOARE MARIA, OSTENII ROMANIEI PORNEAU LA RAZBOIUL PENTRU INTREGIREA NEAMULUI, RAZBOI CARE S-A TERMINAT LA 22 NOIEMBRIE 1919, CAND CELE DIN URMA TRUPE ROMANE PARASEAU CAPETELE DE POD DE LA VEST DE TISA !
  MARELE REGE FERDINAND I A SPUS LA PLECAREA IN ACEST RAZBOI SFANT : “CU DUMNEZEU INAINTE !”

 6. Emilian T.Vandenboer says:

  Majestatii Sale Reginei Margareta a Romaniei,

  Majestate,

  in aceste zile in Basarabia se vor serba 25 de ani de la momentul cand aceste teritorii
  s-au rupt de trecutul “rosu” si au devenit mai independente. Realitatea este ca ambele state romanesti astazi trec prin crize economice si politice foarte grave.
  Fondurile obtinute de la EU sunt minime, pensiile sunt niste sume de bani derizorii,
  investitori mari nici macar nu au trecut pragurile romanesti, controalele economice descopera daca nu in fiecare zi dar cel putin in fiecare saptamana noi si noi delapidari de ordinul milioanelor de Lei si chiar de Euros, tarile romane se rostogolesc catre prapastie.
  Majestate, atat Romania cat si Basarbia au nevoie cu rapiditate de ajutorul Majestatii Voastre de a stavili procesul de destructie statala care a cuprins teritoriile care apartin Romaniei si Basarbiei care sunt locuite de romani, maghiari, ucrainieni, sarbi,turci, tatari si rusi.
  Monarhia Constitutionala este singura speranta a acestor oameni chinuiti in prezent de ultimele zvarcoliri ale bolsevismului si mafiei.
  Cu adanc respect , cu adanca supunere fata de Casa Regala de Romania rog insistent pe Majestatea Voastra de a ajuta Patria , de a ajuta Romania si Basarabia.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu
  Nimic fara Dumnezeu
  Emilian T.Vandenboer

 7. Codruta Briscu says:

  Sa ne plecam fruntile in fata jertfei supreme a ostasilor romani si sa nu-i uitam niciodata, datorita lor traim astazi in Romania (pacat ca nu in Romania Mare).Sa nu uitam sa punem o floare pe mormintele lor.

 8. Cristian Sandu says:

  Ceea ce spune dl. Tudor Visan Miu trebuie să se întâmple! Dinastia trebuie să revină în fruntea statului pînă la Centenarul Marii Unirii!

 9. Pop Elisabeta says:

  Vesnica amintire si recunostinta Majestatii Sale Regelui Ferdinand si Armatei Romane pentru devotamentul fata de tara si Neamul Romanesc. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace . Au slujit patria si-au indeplinit cu cinste menirea . Cinste eroilor cazuti la datorie. Le suntem vesnic recunoscatori.

 10. Elena Nysveen says:

  Toate cele bune!! GLORIE pt Regele Ferdinand,Regina Maria si celor cazuti pt Regatul Romaniei si pt cei care au luptat pe front. Slava celor care lupta pt o Romanie si Natiune ,DEMNA!!!!

 11. Viorica M.V. says:

  Montaigne a spus:
  Rostesc adevarul, nu atat de mult cat as vrea, ci atat de mult cat cutez;
  si cutez din-ce-in-ce mai mult pe masura ce imbatranesc”.
  .
  Cicero, insa, a lasat urmatoarea expresie:
  “Rabda si abtine-te” / “Sustine et abstine” / (svstine•et•abstine) / « Supporte et abstiens-toi »
  .
  Nietzsche, Zar.
  – “Nu numai intelepciunea mileniilor, – si nebunia lor se manifesta in noi.
  E periculos sa fii mostenitor”.

  “Nicht nur die Vernunft von Jahrtausenden – auch ihr Wahnsinn bricht an uns aus.
  Gefahrlich ist es, Erbe zu sein”.
  .
  “It is not only the reason of millennia – also your madness breaks on us.
  It is dangerous to be heir.”
  .
  Sfarsit de saptamana minunat/ssm

 12. Vucu Mihai says:

  Fără adevărul istoric,vom trăi mereu în minciună,fără a ne cunoaşte cu adevărat drumul pe care trebuie să păşim în viitor.

 13. Bacanu Radita says:

  Toata stima si respectul pentru casa regala! Pacat ca a trebuit sa treaca foarte multi ani ca sa aflam adevarul. Cata durere o fi fost in sufletul regelui nostru , atatia ani,departe de tara si cu toate mizeriile care s-au scris despre el! Adevarul intotdeauna invinge, insa prea tarziu !

 14. Radulescu Dan says:

  Singurul nostru viitor pentru ROMANIA sunteti dumneavoastra FAMILIA REGALA A ROMANIEI !!! TRAIASCA REGELE MIHAI I al ROMANIEI !!!

 15. Aloman Marius says:

  Tor respectul pentru familia regala! Avem un reper al istoriei noatre in familia regala, trebuie sa avem si un reper pentru prezent si viitor, iar aceasta se poate doar prin readucerea acestui reper in viata cotidiana.

 16. Titus Berinde says:

  Pentru Regele Ferdinand cel Loial, o țărănime liberă, reprezenta ,,stâlpul veșnic neclintit al unui stat imun la toate zguduirile”. El a fost ,,Regele Țăranilor” și, încă din timpul războiului pentru întemeierea Românie Mari le-a promis : ,,Vouă, fii de țărani, care cu forța brațelor voastre ați apărat țara în care v-ați născut, vouă trebuie eu, regele vostru, să vă spun un lucru : în afară de răsplata pentru victoriile care vă asigură vouă tuturor recunoștința întregului popor, voi ați dobândit în același timp dreptul de a poseda într-o mai mare măsură pământurile pe care ați luptat. Se cuvine să deveniți proprietari de pământ ! Eu, regele vostru, voi fi primul care va da exemplul cel bun. Se cuvine și să participați în mare măsură la activitățile statului ! ” .

 17. Liliana Sora says:

  ” Eroismul este munca fără nădejde de răsplată, energia morală, nobleţea şi demnitatea vieţii. Eroismul e arta de a sluji neamul prin sacrificarea ta.”
  Iată de ce trebuie să ne plecăm capetele , cu respect şi recunoştinţă în faţa celor care au contribuit la construcția acestui popor , să onorăm şi să cinstim memoria eroilor căzuţi la datorie , ştiuţi sau neştiuţi, biruitori sau înfrânţi, care s-au aruncat în braţele morţii şi care trebuie să continue să trăiască prin noi.
  ” Neamul devine etern prin cultul Eroilor “, spunea Nicolae Iorga
  Cât priveşte rolul şi împortanţa monarhiei , a fost şi este vizibil prin evoluţie, unitate, siguranţă, stabilitate…, regalitatea însemnând ridicarea conştiinţei naţionale, afirmarea demnităţii şi identităţii naţionale. Stimă şi consideraţie pentru ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române şi pentru întreaga Familie Regală !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797519
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate