Mesaje de la români de 10 Mai

Luni, 10 mai 2021, cu prilejul sărbătorii naționale de 10 Mai, vă invităm să urmăriți mesajele transmise Familiei Regale de români din județele țării și din Republica Moldova. La mulți ani românilor de pretutindeni!

12 comentarii

 1. […] județele țării și din Republica Moldova, cu prilejul sărbătorii naționale de 10 Mai (detalii pe blogul Familiei Regale). Nu în ultimul rând, Palatul Elisabeta poate fi vizitat gratuit în ziua de luni, 10 Mai, de la […]

 2. Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei Romane,
  Membrilor Casei Regale de Romania,
  Membrilor Familiei Regale de Romania,
  Doamnelor si Domnilor Monarhisti,
  Pentru toata suflarea Romaniei,

  Astazi este Ziua Nationala a Patriei,
  LA MULTI ANI !
  Doresc sincer, cu sufletul pe care il port in mine – fiind lucrarea Lui Dumnezeu – sa traiesc in Monarhie, iar acest lucru doresc la toti cei care s-au nascut pe teritoriul Romaniei, fara deosebire de rasa, religie si nationalitate si la toti cei care s-au nascut in familii de provenienta din Romania. Doresc deasemenea multa sanatate tuturor, liniste si unitate in jurul Coroanei Romane.
  Sunt mai bine de 7 decenii cand Patria a fost napastiunta pe baza hotararilor “talciocului” de la Yalta si hotarat cu ajutorul Lui Dumnezeu suntem obligati fata de
  strabunii nostrii sa punem picioarele in prag si sa spunem “STOP – pe aici nu se trece mai departe – aici este Regatul Romaniei – stat independent si suveran faurit prin dorinta suflarii Romaniei cu sprijinul Lui Dumnezeu.
  Suntem datori sa deschidem calea democratiei si a progesului economic garantul fiind Monarhia Constitutionala. Doresc sa reintram in familia Monarhica a lumii de unde fara dorinta noastra am parasit-o, dar daca ne socotim un membru serios atunci drumul ne este deschis spre familia pe care am fost supusi cu cizma pe grumaz sa o parasim.
  Gandesc ca avem suficiente forte si vom recastiga si multi prieteni adevarati, pentru a reface Patria noastra precum o gradina dupa furtuna.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu !
  Doamne Dumnezeule apara Coroana Romana,
  Fara Tine Doamne Dumnezeule nu este posibil sa facem nici o lucrare,
  Sa respectam dorinta MS Regelui Mihai cel Sfant de a ne schimba mentalitate si de a fi toti monarhistii uniti in jurul Coaroanei Regatului Romaniei
  Cu adanc respect
  Emilian Teodorescu Vandenboer
  10 Mai Anul Domnului 2021

 3. Ovidiu Comanescu says:

  Astai de 10 Mai, Ziua Nationala a Romaniei,iL rog pe Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa revenim la Monarhia Constitutionala si sa repunem Constitutia Regala din 1923.
  Fie ca Bunul Dumnezeu,Mantuitorul nostru Iisus Hristos si Sfantul Duh sa daruiasca Majestatii Sale Margareta,Custodele Coroanei,dimpreuna cu Familia Regala a Romaniei,sanatate,pace,bucurii,bunastare intru multi ani!
  Stapanul Iisus Hristos sa ajute pe Majestatea Sa Margareta sa urce pe Tron ca sa conduca cu credinta,dragoste si intelepciune Regatul Romaniei!

  Dumnezeu sa binecuvanteze Coroana Romaniei,Familia Regala si neamul romanesc!
  Slatina,10 Mai, Cu totala dovotiune,
  Anul Mantuirii 2021 Al Majestatii Voastre,
  Ovidiu Comanescu

 4. LA MULTI ANI de 10 Mai si multe felicitäri de bine si sänätate din Germania, Majestate

  NIHIL SINE DEO – NIMIC FÄRÄ BUNUL DUMNEZEU

 5. Călinescu Mariana says:

  Astăzi când sărbătorim independenta și ziua națională a țării noastre, doresc multa sanatate Familiei Regale a Romaniei. La multi ani binecuvântați Coroanei României și neamului românesc!

 6. Constantin-Valeriu Trifan says:

  Majestatea Voastră,

  sunt mai bine de patru decenii de când aştept revenirea la normal a României. Clasa noastră politică este datoare să ajungă la concluzia că, în condiţiile actualului “sistem”, rezultatele atât de aşteptate de români sunt imposibile şi, prin urmare, să procedeze ca strămoşii noştri la 1866: să accepte un compromis. Să accepte că jocul politic, ca orice joc, are nevoie de un arbitru imparţial. Dacă se acceptă compromisul, soluţia formală este foarte simplă: Curtea Constituţională are posibilitatea oricând să ia în discuţie şi să constate nulitatea actului de abdicare de la 30 Decembrie 1947, ca fiind efectuat prin violenţă şi peste voinţa poporului român. Pasul următor este s-O rugăm pe Majestatea Sa Margareta să facă ceea ceea a făcut Regele Mihai I, la 30 August 1944: să semneze un Inalt Decret Regal de repunere în vigoare a Constituţiei din 1923.
  Trăiască 10 Mai, Ziua Naţională a României!

 7. Ioana Bogdan says:

  Traiasca Regina in pace si onor!
  Inca un 10 Mai fara sa fi recuperat istoria!
  Majestatea Sa Margareta si intreaga Familie regala infaptuieste atatea si atatea actiuni pentru poporul roman, asa cum au facut incepand cu Carol I toti regii nostri, continautori ai marilor voivozi.
  Opozitia la revenirea in normalitatea, prabusita din voia invingatorilor din al II razboi mondial, care au capitulat in fata « tatucului » Stalin, pe care ei l-au si salvat, este si azi prezenta : serbam independenta tot la 9 Mai- voia « implementatilor » ; o seama de istorici pomenesc 10 Mai ca o pagina decolorata a istoriei noastre ; monarhia, chiar si cea din Marea Britanie este un « museu vivant».
  Sper ca si de aceasta data poporul roman sa fie cu cativa pasi inaintea celor care ne falsificat istoria si se inchipuie reprezentanti «alesi » si indreptatiti sa confiste demnitatea, libertatea si, nu in urma, mostenirea materiala si spirituala in folos propriu.
  Asa cum s-a opus in strada abuzurilor, cum a ales sa invinga prin vot, a doua oara (1997 si 2020) partidul «unic », asa vor gasi puterea sa reinnoade la un nivel mai sus istoria !
  Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 8. Neagu Mircea says:

  Bucuresti , 10 Mai , Regele Mihai I

 9. Gheorghe Coman says:

  La mulți ani familiei regale a României!

 10. Aurel Zgheran says:

  Pe 10 Mai s-au împlinit trei aspiraţii sacre, naţionale, ale românilor: în 1866, a sosit la Bucureşti şi a depus jurământ în faţa Parlamentului Prinţul Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, aparţinător uneia dintre cele mai vechi şi mai nobile familii germane, din care au descins regii Prusiei şi viitorii împăraţi ai Germaniei; în 1877, Principele Carol I a proclamat Independenţa absolută a României (după 1947, comuniştii, în încercarea încrâncenată de a acoperi orice urmă regală au strămutat sărbătoarea pe 9 mai, când ministrul de externe Mihail Kogălniceanu a afirmat independenţa); în 1881, Principele Carol I a fost ridicat la rangul de rege al României, punându-i-se pe cap o coroană făurită din oţelul provenit de la un tun capturat în Războiul Independenţei.
  Toate aceste semnificaţii istorice ale zilei de 10 Mai conferă sărbătorii legalitatea de simbol statal. Această zi nu are numai însemnătate naţională, ci şi importanţa echilibrului european, deoarece, sub domnia îndelungată, de aproape 49 de ani, cu două săptămâni mai mult decât a lui Ştefan cel Mare, a regelui Carol I, România a ajuns cea mai propăşitoare dintre toate ţările învecinate, cu o monedă superioară cursului celorlalte ale Uniunii Monetare Latine, ajungând la nivelul altor state vestice cu structuri mai vechi.
  Sub aura acestei zile Aurel V. Zgheran a publicat un nou volum din colecția sa de cărți regale dedicate morarhiei și regalității românești. El se numește „Monarhia și regalitatea în România. Destinul trecutului, vocația prezentului(155 de ani: 10 Mai 1866 – 10 Mai 2021). Cartea nu mai are nevoie de altă prezentare, titlul fiind foarte semnificativ în ceea ce privește sumarul, unul cu o densitate de evocări și o vastă galerie foto.

 11. Pantea Alexandru-Sorin says:

  La Multi Ani Coroanei Romaniei si poporului Ei!

 12. Diana Lucia Zotescu says:

  ………………………..
  “Zece Mai ne-o fi de-a pururi
  Sfanta Zi, caci ea ne-a dat
  Domn puternic tarii noastre, {10 Mai 1866}
  Libertate {10 Mai 1877} si Regat {10 Mai 1881 } “.

  Este mai lung acest splendid cantec inchinat zilei de 10 Mai si celor trei ssmnificatii ale sale (profunde, definitorii si insumand in ele esenta istoriei noastre, asa cum ne-a fost ea croita de Regii nostri cu incepere de la Marele Carol I), cantec ce are si o melodie frumoasa ce il insoteste si pe care, alaturi de un grup de doamne insufletite de importanta zilei, am cantat-o pe o scena improvizata in piata din fata fostului sediu al CC-ului in prima zi de 10 Mai de dupa Revolutie, in 1990.

  Majestatea Voastra,

  Cu ocazia acestei Sfinte Sarbatori, fiul meu si cu mine ne alaturam nenumaratilor romani care vibreaza la unison in aceasta zi, urandu-Va tot ce poate fi mai ales, mai senin si mai frumos in viata publica si privata a Majestatii Voastre, multa sanatate, ani indelungati si impliniri alaturi de Alteta Sa Regala Principele Consort Radu, de Altetele Lor Regale Principesele Elena, Irina, Sofia si Maria si de toti ceilalti Membri ai Familiei Regale, dar si alaturi de noi, poporul Vostru care Va iubeste, Va respecta si Va este loial.

  Nu pot uita ca acum exact doi ani, la 10 Mai 2019, noi, cei peste 4000 de persoane prezente la Garden Party-ul de la Palatul Elisabeta, sarbatoream cu insufletire aceasta cea mai mare sarbatoare a romanilor alaturi de Majestatea Voastra si de Familia Regala. Sper din suflet ca anul viitor aceasta frumoassa traditie sa se reia, ca un simbol al reintoarcerii la normalitate.

  LA MULTI ANI de 10 MAI, Majestatea Voastra !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51271938
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate