10 Mai, la Castelul Regal Săvârșin

Astăzi, Majestatea Sa Margareta, Principele Radu și Principesa Sofia au sărbătorit Ziua de 10 Mai la Castelul Regal Săvârșin.

Majestatea Sa Margareta a transmis mesajul adresat națiunii române cu prilejul sărbătorii naționale de 10 Mai.

În încheierea evenimentului, a avut loc un concert susținut de Filarmonica din Arad, sub bagheta maestrului Dan Crișan.

6 comentarii

 1. Cristian Badea says:

  La mulți ani Majestății Sale și întregii Familii Regale!
  La mulți ani românilor!

 2. […] avea loc un concert susținut de Filarmonica din Arad, sub bagheta maestrului Dan Crișan (detalii pe blogul Familiei Regale). Majestatea Sa Regina a acordat un interviu emisiunii “În fața națiunii”, care va fi […]

 3. DANIELA IMRE says:

  LA MULȚI ANI,MAJESTATEA VOASTRA,
  LA MULȚI ANI FAMILIEI REGALE;
  LA MULȚI ANI;TUTUROR ROMANILOR;
  LA MULȚI ANI;ROMANIA !

 4. Liliana Sora says:

  Un gând frumos este ca o biserică în care omul îşi odihneşte sufletul , spunea Regina Maria.
  Mesajul MS Margareta, Custodele Coroanei, duce mai departe gândurile frumoase ale Familiei Regale , iar frumuseţea sufletului, eleganţa gândirii, simplitatea şi profunzimea cuvintelor demonstrează, dacă mai era nevoie, atributele de bază ale unui om de valoare . Recunoştinţă şi preţuire pentru Familia Regală a României ! La mulţi ani !

 5. Aurel Zgheran says:

  Pe 10 Mai s-au împlinit trei aspiraţii sacre, naţionale, ale românilor: în 1866, a sosit la Bucureşti şi a depus jurământ în faţa Parlamentului Prinţul Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, aparţinător uneia dintre cele mai vechi şi mai nobile familii germane, din care au descins regii Prusiei şi viitorii împăraţi ai Germaniei; în 1877, Principele Carol I a proclamat Independenţa absolută a României (după 1947, comuniştii, în încercarea încrâncenată de a acoperi orice urmă regală au strămutat sărbătoarea pe 9 mai, când ministrul de externe Mihail Kogălniceanu a afirmat independenţa); în 1881, Principele Carol I a fost ridicat la rangul de rege al României, punându-i-se pe cap o coroană făurită din oţelul provenit de la un tun capturat în Războiul Independenţei.
  Toate aceste semnificaţii istorice ale zilei de 10 Mai conferă sărbătorii legalitatea de simbol statal. Această zi nu are numai însemnătate naţională, ci şi importanţa echilibrului european, deoarece, sub domnia îndelungată, de aproape 49 de ani, cu două săptămâni mai mult decât a lui Ştefan cel Mare, a regelui Carol I, România a ajuns cea mai propăşitoare dintre toate ţările învecinate, cu o monedă superioară cursului celorlalte ale Uniunii Monetare Latine, ajungând la nivelul altor state vestice cu structuri mai vechi.
  Sub aura acestei zile Aurel V. Zgheran a publicat un nou volum din colecția sa de cărți regale dedicate morarhiei și regalității românești. El se numește „Monarhia și regalitatea în România. Destinul trecutului, vocația prezentului(155 de ani: 10 Mai 1866 – 10 Mai 2021). Cartea nu mai are nevoie de altă prezentare, titlul fiind foarte semnificativ în ceea ce privește sumarul, unul cu o densitate de evocări și o vastă galerie foto.

 6. Diana Lucia Zotescu says:

  Am ascultat acum, la ceas de noapte, atat mesajul Coroanei in glasul Majestatii Sale Reginei – pe care l-am ascultat in premiera cu ceva ore in urma si pe postul TVR, precum si concertul Filarmonicii aradene care a inclus in programul sau, pe langa Imnul Regal – care ne umple mereu inimile de bucurie – si frumoase piese muzicale de Mozart, Vivaldi, Kreisler, Wieniawski s.a.

  Ma bucur pentru savarsinenii care au avut – probabil in premiera – un astfel de program Regal dar si ocazia de a vizita – tot in premiera – Domeniul Regal Savarsin cu tot ce cuprinde aesta. Sper ca intr-o buna zi sa il pot vizita si eu alaturi de familie si prieteni.

  LA MULTI ANI DE 10 MAI, MAJESTATEA VOASTRA !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51271942
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate