Vizită regală la Belgrad, 9-10 iunie 2018

Sâmbătă, 9 iunie 2018, Alteța Sa Regală Principele Radu a făcut o vizită în Republica Serbia, la Belgrad.

A fost a șasea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2018, după Emiratele Arabe Unite (februarie), Regatul Marocului (martie), Republica Turcia (aprilie), Regatul Hașemit al Iordaniei (aprilie) și Regatul Spaniei (mai).

La începutul zilei, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Belgrad, Excelența Sa doamna Oana-Cristina Popa.

La Palatul Regal din Belgrad, Principele Radu a fost primit de Altețele Lor Regale Principele Moștenitor Alexandru al II-lea și Principesa Moștenitoare Ecaterina ai Serbiei, gazdele Alteței Sale Regale.

La amiază, la Palatul Regal, Principele Radu a luat parte la o recepție de bun-venit oferită de Familia Regală a Serbiei, la care au participat echipele de pe teren, personalități din societatea civilă, precum și membri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) şi ai Asociaţiei pentru Regatul Serbiei (KraljeVinaSrbija).

După-amiază, Principele Moștenitor Alexandru și Principele Radu au urmărit meciul de fotbal dintre Echipele Regale ale României și Serbiei, la Stadionul Bask. La meci, care s-a desfășurat într-o extraordinară atmosferă de colegialitate și ospitalitate, a asistat și ambasadorul României la Belgrad, alături de numeroși suporteri români și sârbi.

Meciul amical România Regală vs. Serbia Regală 2018 a sărbătorit 96 de ani de la primul meci internaţional al Regatului României, jucat cu Regatul Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor la Belgrad, în ziua nunţii Regelui Alexandru I al Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor cu Principesa Maria a României, fiica Regelui Ferdinand Întregitorul şi a Reginei Maria.

Echipa regală a României a învins echipa regală a Serbiei cu scorul de 3-0 (1-0). Principele Moștenitor Alexandru a înmânat cupa echipei românești, iar Principele Radu a oferit cupa echipei Serbiei.

Evenimentul sportiv a dorit să promoveze un stil de viaţă sănătos, respectul față de istorie, competiția fair-play, precum şi creșterea performanţelor sportive. Primul meci amical a fost jucat anul trecut, în vară, pe stadionul “Ştiinţa” din Timişoara.

 

Recepția de la Palatul Regal din Belgrad

Stadionul Bask din Belgrad

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51241488
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate