“Mașinile Bucureștilor-Interbelicele Orașului” la Palatul Elisabeta

Joi, 28 octombrie 2021, cu ocazia aniversării centenarului nașterii Regelui Mihai I și împlinirii a 121 de ani de automobilism bucureștean, Asociația Casa Majestății Sale și Retromobil Club România, filiala București, au organizat, în fața Palatului Elisabeta, expoziția-eveniment “Mașinile Bucureștilor-Interbelicele Orașului”.

Au fost prezentate publicului șapte automobile marcante pentru anii 1930-1940: Buick Special 40, Jeep C2J, Wanderer, Ford 1931, Plymouth, Dodge, Roadster.

Au luat cuvântul, în deschiderea evenimentului de inaugurare a expoziției, domnul Ion Tucă, Șeful Administrației Proprietăților Regale, precum și domnul Bogdan Coconoiu, vicepreședintele Retromobil și domnul Radu Georgescu, președintele filialei București.

Cu aceeași ocazie, Expoziția Regală Palatul Elisabeta și-a deschis din nou porțile pentru vizitatori, iar automobilele istorice au putut fi văzute de cei care i-au trecut pragul.

Înființat în anul 1998 de 21 de pasionați de vehicule istorice și construit după principiile grupărilor similare din țările cu tradiție în domeniu, Retromobil Club România a devenit o prezență obișnuită de pe scena automobilismului românesc.

Retromobil Club România își propune încurajarea păstrării în stare optimă a vehiculelor istorice de pe teritoriul național, precum și cultivarea pasiunii de colecționare și restaurare a acestora.

Având peste 2.800 de membri care dețin peste 5.000 de vehicule istorice dintre care mai mult de 10% fabricate înainte de 1944, Retromobil Club România este în prezent păstrătorul unei tradiții naționale automobilistice care a început în urmă cu peste 120 de ani atunci când Romania s-a înscris în topul primelor 10 țări din Europa care au introdus automobilul, fiind, totodată, cea de-a șasea țară din lume în care s-au organizat curse de automobile, în anul 1904.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49635585
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate