Majestatea Sa la sesiunea solemnă a Parlamentului, 4 decembrie 2023

La invitația președinților Senatului, Nicolae Ciucă, și Camerei Deputaților, Alfred-Robert Simonis, Majestatea Sa Custodele Coroanei a participat la sesiunea solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului României dedicată Zilei Naționale. La 1 Decembrie 2023 am sărbătorit 105 ani de la Marea Unire. Majestatea Sa a fost însoțită de ASR Principele Consort. HISTOIRES ROYALES

Alături de senatorii și deputații români, la eveniment au luat parte președintele Emil Constantinescu (1996-2000), membri ai Guvernului României, Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, reprezentanți ai instituțiilor Statului. Printre invitați s-au mai numărat membrii Corpului Diplomatic acreditat la București și reprezentanți ai Instituțiilor Credinței. AGERPRES

Au fost prezenți, de asemenea, membri ai Casei Majestății Sale.

În discursul de deschidere a sesiunii solemne a Camerelor reunite ale Parlamentului României, președinele Senatului, Nicolae Ciucă, a mulţumit poporului român pentru că “a ştiut să fie puternic în momentele de cumpănă şi că niciodată nu a renunţat la idealurile sale”.

“Vreau să mulţumesc fiecărui român din ţară şi din străinătate pentru că, prin munca fiecăruia şi prin dorinţa de a se dezvolta, România devine o ţară mai bogată, o ţară în care ne dorim să trăim. Şi nu în ultimul rând vreau să mulţumesc, de asemenea, Casei Regale a României pentru întreaga sa activitate dedicată României şi pentru acţiunile de promovare a identităţii noastre culturale. Să fim conştienţi de toate aceste lucruri. Şi să muncim cu dedicaţie şi devotament pentru viitorul ţării noastre”.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Prezenta Majestatii Sale Reginei si a Principelui Consort la Sesiunea Solemna a Camerelor reunite ale Parlamentului dedicata Zilei Nationale a Romaniei este cat nu se poate mai fireasca. Un firesc ciuntit, desigur, de varianta actuala a acestei participari regale care, in conditiile normale ale FIRESCULUI MONARHIC, ar fi fost cu mult diferit.

    Ma bucura insa chiar si in aceasta varianta, si nu pot sa nu ii urez Majesatatii Sale participari cat mai multe in Parlament. Poate incercam, intr-o buna zi, si participarea oficiala la deschiderea de catre Regina a sesiunii parlamentare !?

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50321236
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate