Concertul regal de Crăciun la Ateneul Român, 2023

Marți, 5 decembrie 2023, Alteța Sa Regală Principele Consort și Alteța Sa Regală Principesa Sofia au luat parte la Concertul de Crăciun susținut de Camerata Regală la Ateneul Român. HISTOIRES ROYALES

Evenimentul face parte din “Stagiunea Regală“, proiect emblematic al orchestrei, desfășurat anual la Ateneul Român, din anul 2012 încoace. Concertul regal de Crăciun la Ateneul Român va continua în anii următori, sperând să devină o tradiție în lumea muzicală a Capitalei.

Camerata Regală a concertat sub bagheta lui Constantin Grigore, dirijorul principal al orchestrei, și solista Irina Sârbu, voce cu o evoluție solistică impresionantă în ultimii ani. Concertul a fost prezentat de Marius Constantinescu.

Camerata Regală a fost creată în anul 2009 și s-a aflat încă de la început sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu.

În anul 2014, orchestra a fost decorată cu Medalia Regele Mihai pentru Loialitate, de către suveran, iar în anul 2019, cu ocazia împlinirii a zece ani de existență, Camerata Regală a primit „Crucea Casei Regale a României” din partea Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51399651
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate