Majestatea Sa, la Palatul Amalienborg și la Societatea Daneză de Politică Externă

În a treia zi a vizitei la Copenhaga, luni, 29 aprilie, Majestatea Sa și Principele Radu au vizitat Comitetul Olimpic al Danemarcei, unde s-au întâlnit cu domnul Niels Nygaard, președintele Comitetului Danez Olimpic și cu Morten Mølholm Hansen, secretarul general al organizației. Au mai fost prezenți Rasmus Lyhne Ibsen, din departamentul de relații publice, și Astrid Anine Kristensen, asistent executiv.

A avut loc un amplu dialog privitor la proiectele Comitetelor Naționale Olimpice danez și român, îndeosebi despre finanțarea activităților, schema organizatorică a organizației și a federațiilor sportive naționale, precum și inițiativele pentru descoperirea tinerelor talente din toate comunitățile țării.

În aceeași zi, Majestatea Sa Margareta a vizitat Crucea Roșie Daneză și s-a întâlnit cu Anne Lerche Nordlund, vicepreședinte al organizației naționale. Majestatea Sa a dorit să discute despre posibile proiecte comune, despre recrutarea voluntarilor Crucii Roșii (Danemarca are 34 000 de voluntari la o populație de 5.5 milioane de locuitori), combaterea singurătății, educația tinerilor și atragerea la voluntariat a tuturor vârstelor.

Luni după-amiază, la Palatul Amalienborg din Capitală, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Consort au fost musafirii Altețelor Lor Regale Principele Moștenitor Frederik și Principesa Moștenitoare Mary ai Danemarcei.

În încheierea zilei de luni, 29 aprilie, Majestatea Sa Margareta a ținut o conferință la Societatea Daneză de Politică Externă, locul unde, cu 17 ani în urmă, Regele Mihai a vorbit despre România și NATO, în cadrul vizitelor regale pentru susținerea aderării României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

La discurs a fost prezent un numeros public, în rândurile căruia s-au numărat specialiști în domeniul militar, politic, al relațiilor internaționale și ziariști danezi.

Majestatea Sa Margareta a ținut conferința cu titlul „România și Uniunea Europeană, în timpul președinției țării la Consiliul UE”. Alteța Sa Regală Principele Radu a fost prezent la eveniment. A luat parte ambasadorul României, ES dl Alexandru Grădinar. În continuarea discursului, Majestatea Sa a răspuns întrebărilor personalităților aflate în sală.

După conferință, Majestatea Sa și Principele Radu au avut o întrevedere cu dl Lars Bangert Struwe, secretar general al Asociației Daneze a Tratatului Atlantic, și cu dna Charlotte Flindt Pedersen, director al Societății Daneze de Politică Externă.

Evenimentul a avut loc la Castelul Frederiksberg din Copenhaga, sediul Academiei Militare Regale a Danemarcei.

 

La Comitetul Olimpic danez

La Crucea Roșie daneză

Intrarea cuplului regal la Palatul Frederik al VIII-lea din Reședința Regală Amalienborg

Palatul Frederiksborg, evenimentul Societății Daneze de Politică Externă

Fotografii de Silviu Matei ©AGERPRES

3 comentarii

  1. Diana Nacea says:

    Your Majesty, Thank you for the speech you gave today, at the Frederikseberg castle! It was inspiring to hear you defend Romania, especially listening to it as a Romanian woman living abroad. Thank you!

  2. Traiasca MS Regina Margareta Custodele Coroanei Romaniei,Traiasca Familia Regala a Romaniei !!Traiasca Casa Regala a Romaniei!!Asa sa ne ajute Dumnezeu!!

  3. Diana Lucia Zotescu says:

    Pe langa insemnatatea deosebita a vizitei relale in Danemarca si importanta intalnirilor avute cu inaltele oficialitati daneze, rremarc – inca o data – tinutele IMPECABILE ale Majestatii Sale Reginei noastre, Margareta I-a.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49494724
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate